На Львівщині збереглося 17 релігійних громад московського патріархату

Станом на сьогодні на Львівщині, на жаль, ще є зареєстровані релігійні громади, які підпорядковуються московському патріархату. Всього таких спільнот – 17.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький після того, як сьогодні вдень Верховна рада України прийняла законопроєкт про заборону УПЦ МП.

“Відтепер історія існування таких релігійних організацій на Львівщині та по усій країні завершується”, - зауважив Козицький.

За його словами, з лютого 2022 року, коли почалося повномасштабне російське вторгнення в Україну, у Львівській області 37 релігійних громад розірвали зв'язки з країною-агресором. 24 громади перейшли у ПЦУ, а 13 – ліквідувалися за зверненням представників тих самих громад. Але ще 17 релігійних спільнот з російської сфери впливу залишилося. “Зараз у них є остання можливість добровільно вийти з-під порядкування Москві, - підкреслив очільник Львівської ОВА. - Сподіваюсь, що представники цих спільнот впродовж 9 місяців зроблять правильний вибір. Якщо ж ні, припинення діяльності відбудеться у судовому порядку”.

Читайте також: На вулиці Мурашка у Львові облаштують асфальтоване дорожнє покриття