У Львові відкрили другий центр рекрутингу української армії, - ФОТО, ВІДЕО

Сьогодні, 8 серпня, у Львові відкрили другий центр рекрутингу української армії. Він запрацював у Сихівському районі на пр. Червоної Калини, 72а.

Як і в першому такому центрі, що на вул. Костя Левицького, тут можна дізнатися про вакансії в армії та самому обрати бажану професію у війську. Центр відкрили у співпраці з Міністерством оборони України, повідомляє пресслужба ЛМР.

Мережа активно розростається, це другий центр у Львові і вже 31-ий в Україні. Не дарма цей центр саме на Сихові – це один з найбільших районів Львова за кількістю мешканців, тому щоб максимально зручно людям було звернутися. Закликаємо усіх приходити і цікавитися можливостями.

Львів’яни – молодці, недарма це була наша спільна ініціатива ще в лютому цього року. Рекрутери класно напрацювали досвід за підтримки місцевої влади, і це показує результати, які ми бачимо. У лідерах сьогодні – Львів, Харків, Запоріжжя і ще низка центрів», - розповів Олексій Бежевець, уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу.

Перший в Україні відкрили у Львові в лютому 2024 року. За цей час працівники центру надали понад 2200 консультацій – як особистих, так і в телефонному режимі щодо особливостей та алгоритмів залучення на військову службу. Також налагоджено контакти з понад 100 військовими частинами.

«Перший і 31-ий рекрутинговий центр відкрився у Львові. Це дійсно важлива спільна праця. Якщо подивитися на роботу першого центру, який був відкритий у центральній частині міста, то загалом більше 2 тисячі людей звернулися у перший центр рекрутингу. Тобто ми бачимо, що такі центри працюють успішно.

Ми не випадково обрали другу локацію саме на Сихові. В цьому районі мешкає близько 300 тисяч мешканців, тому ця можливість стає ще доступнішою – не потрібно їхати в центр, а можна поруч підійти і дізнатися всю інформацію», - зауважив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Зараз можливостей у Збройних силах є чимало. Зокрема, у базі рекрутерів центрів рекрутингу по Україні є понад 10 тисяч вакансій.

«Величезна потреба – це медики, психологи, слюсарі, електрики, механіки, тобто є вся мозаїка вакансій, себе знайти може кожен. Головне – поцікавитися, а ми допоможемо», - додав Олексій Бежевець, уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу.

Нагадаємо, за останні пів року по всій Україні запрацювало понад 30 рекрутингових центрів, які допомагають громадянам визначитись з посадою та обрати військову частину з урахуванням як попереднього досвіду, освіти, власних побажань, так і потреб ЗСУ. Такі центри не мають стосунку до структур ТЦК та СП, а самі рекрутери не є військовослужбовцями, тож тут не вручають повісток, а лише надають консультації.

Загалом у Львові уже діє 8 центрів рекрутингу, де можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії та поспілкуватися з представниками бригад. Це центри рекрутингу бригади спеціального призначення НГУ «Азов», 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ, батальйону «Вовки Да Вінчі», 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр», Сил безпілотних систем, та два центри рекрутингу української армії – на вул. Костя Левицького, 67 та пр. Червоної Калини, 72а.

Читайте також: У Львові відкрили центр рекрутингу Сил безпілотних систем, - ФОТО, ВІДЕО