У Львові відкрили центр рекрутингу Сил безпілотних систем, - ФОТО, ВІДЕО

У вівторок, 30 липня, у Львові відкрили рекрутинговий центр Сил безпілотних систем – новітніх військ у Збройних силах України.

Сюди можна прийти і дізнатися більше про можливості служби у цих військах, на власні очі побачити симулятори безпілотників та долучитися до боротьби за Україну, повідомляє пресслужба ЛМР.

Центр відкрили у співпраці з Львівською міською радою. 

Перші у світі Сили безпілотних систем з’явилися в Україні, і ми неймовірно цим пишаємося, адже Сили оборони розвиваються у технологічному контексті воєнного ремесла. Нам важливо, аби особовий склад, який буде долучатися до наших лав, був мотивований і перевірений, і саме для цього робляться рекрутингові центри, аби ми мали змогу провести співбесіди з кандидатами. Основне – це мотивація, відповідальність і бажання вчитися. Ми не зациклюємося на тому, що кандидат має мати суперкласні навички пілотування певними засобами, тому що ми шукаємо не лише пілотів – ми запрошуємо і водіїв, і діловодів, і логістів – тобто величезна кількість посад, яких вистачить на всіх», - пояснив Ігор Шолтис («Шульц»), заступник командира батальйону «Нахтіґаль», координатор Львівського рекрутингового центру Сил безпілотних систем.

Ключове завдання центру рекрутингу – провести співбесіду з кандидатом, і якщо усе підходить, то супроводити його до територіального центру комплектування, де вже заповнюють необхідні документи і кандидат проходить військово-лікарську комісію. Опісля його скерують у навчальний центр на підготовку, після якої – розпочне свою службу.

«Завжди в години роботи центру тут буде мінімум один рекрутер з бойовим досвідом і досвідом роботи з безпілотними системами, який орієнтується в тому, як функціонують військові частини, аби змогти відповісти на всі питання, які цікавитимуть кандидатів», - додає Ігор Шолтис.

Цікаво, що сам центр обладнали симуляторами безпілотників, аби кандидати мали змогу самі подивитися і зрозуміти, як працюють такі літальні апарати.

Очільник Сихівського РТЦК та СП підполковник Борис Пруцьких, у свою чергу запевнив, що кандидатам гарантують максимально швидке оформлення необхідних документів та проходження усіх процедур.

«Можу гарантувати оперативне оформлення кандидатів протягом двох діб. Тобто кандидати приходять з рекомендаційними листами від цього роду військ, і ми гарантуємо їхнє направлення у ці частини. Ми їх проводимо по військово-лікарських комісіях і тоді скеровуємо у навчальний центр, де проходять підготовку, після чого прибувають у частину», - сказав підполковник Борис Пруцьких.

Завітати в центр можна з понеділка до четверга з 09:00 до 18:00, у п’ятницю – з 09:00 до 16:45. Центр працює на вул. Костя Левицького, 22. Записатися на співбесіду можна тут: https://book.sbs.army/.

Загалом у Львові діє уже 7 центрів рекрутингу, де можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії та поспілкуватися з представниками бригад. Це: центр рекрутингу української армії, бригади спеціального призначення НГУ «Азов», 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ, батальйону «Вовки Да Вінчі», 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» і тепер – Сил безпілотних систем. 

Читайте також: "Збройні Сили найбільше потребують бойових спеціалістів": як працює рекрутинговий центр у Львові