У Львові міськрада виділила понад 4 мільйонів на ремонт двох шкіл та підпірної стінки

Із резервного фонду бюджету Львівської МТГ виділили 4,3 млн грн на ремонт аварійної підпірної стінки на вул. Хорватська, 9, та ремонт аварійних конструкцій у СЗШ №31, що на вул. Княгині Ольги, 104, та аварійних елементів будівлі початкової школи “Малюк”, що за адресою вул. Володимира Великого, 41-А.

Так, департамент житлового господарства та інфраструктури отримає 406,4 тис. грн для виведення із аварійного стану підпірної стінки у внутрішньому подвір’ї житлового будинку № 9 на вул. Хорватській, повідомляє пресслужба ЛМР.

Як пояснюють у департаменті, будинок №9 на вулиці Хорватській 1929 року забудови, розташований в межах складного рельєфу. Відтак підпірна стіна у внутрішньому подвір′ї є основною конструкцією, яка стримує ґрунт на перепаді. Однак, під час обстеження виявлено, що стінка, особливо в межах її основної частини вздовж будинку, має значні руйнування і зміщення. По верху кладка стінки має значну поздовжню горизонтальну щілину, є зсув верхньої частини в сторону подвір’я і вся стінка має явно виражені випучування та нахили в сторону подвір’я. Сходи вздовж підпірної стінки повністю зруйновані. Тому існує загроза створення аварійної ситуації з обвалом підпірної стіни.

Натомість управління освіти отримає 2 млн 886 тис. грн для проведення аварійно-відновлювальних робіт у СЗШ № 31 на вул. Княгині Ольги, 104. І також 1 млн грн для проведення невідкладних ремонтних робіт у будівлі початкової школи “Малюк”, що на вул. Володимира Великого, 41-А.

«У СЗШ № 31 аварійна ситуація у галереї. Зокрема є значна деформація підлоги. В окремих місцях відмітка підлоги опустилась нижче проектного значення на 180 мм. Є локальне відшарування плитки від бетонної основи, відшарування оздоблення із керамічної плитки, неправильно виконано карнизний звис даху, що приводить до потрапляння води під фундамент галереї та ін.

А у початковій школі «Малюк» аварійна ситуація з технічним станом водовідведення будівлі. Зокрема у частині будівлі немає зовнішнього водовідведення. Водостічні труби не виведені в мережу дощової каналізації, що спричиняє проникнення вологи із зовні на стіни підвалу. А на стінах підвальних приміщень виявлені зволожені ділянки кладки, що призводять до відшарування, руйнування і відпадання штукатурки, грибок. Внаслідок підйому рівня ґрунтових вод та під час інтенсивних атмосферних опадів вода потрапляє в приміщення підвалу», - пояснили в управлінні освіти ЛМР.

Читайте також: На вулиці Озаркевича розпочали ремонтні роботи