Виставки у Львові: що варто побачити

У липні у Львові триває кілька цікавих виставок, які варто побачити кожному.

Виставковий проєкт "Олександр Сухоліт. Скульптура. Графіка. Малюнок. Живопис"

Де: просп. Свободи, 20 Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького

Пропонований проєкт “Олександр Сухоліт. Скульптура. Графіка. Малюнок. Живопис” репрезентує доробок митця останніх років.

У ньому представлено чимало жіночих образів, через які він розкриває своє трактування взаємодії сакрального і профанного. Митець запрошує глядача до роздумів над універсальними темами, суть яких не змінилась від створення світу.

Виставка про дерева

Де: ЯГалерея Пентхаус (вул. Зелена, 20)

Дендропарк – від грецького «дендрос», що означає дерево і слово «парк» – територія, де ростуть здебільшого декоративні види дерев

Дерева – це завжди ритми, рухи, фактури та характери. Ми звикли до рослин і рідко звертаємо увагу на багатство форм та видів.

Цією виставкою Я Галерея розпочинає серію проєктів, де мистецтво базується на феноменах природи. Твори художників 1960-их до сьогоднішнього дня. Виставка про погляд художника на дерева - їх пошук особливої мови, осмислення сутності та образу дерев.

Рекомендований вхід 100 грн

Виставка #НаГрані

Де: Територія Терору», проспект В'ячеслава Чорновола, 45Г

В межах благодійного проєкту #НаГрані у Львові відкриють виставку митців Донеччини 28 червня 2024 року в Меморіальному музеї тоталітарних режимів «Територія Терору» (проспект В'ячеслава Чорновола, 45Г), відкриють виставку #НаГрані. Будуть представлені роботи художників та скульпторів міста Слов’янськ (Донецька область). Експонати виставки є художнім відображенням воєнної трагедії, внаслідок якої були пошкоджені або знищені історичні будівлі Слов’янська у період з 2014 року по сьогоднішній день. Офіційне відкриття виставки #НаГрані розпочнеться 28 червня о 17:00, брифінг для медіа — о 12:00.

Виставка "Сила моменту"

Де: Галерея «Зелена канапа», вул. Вірменська, 7

У галереї «Зелена канапа» відкриють виставку «Сила моменту», яка складається із робіт художника Закентія Горобйова.Кожна з робіт, що будуть представлені на виставці, має заклик перебувати у моменті, проживати його, бути тут і зараз.

Вхід на виставу безкоштовний.