Гра в хованки з паном Лятошинським: у Львові презентують кіноперформенс

11 липня о 19:00 в Jam Factory Art Center (зал «Авдиторіум») презентують короткометражний фільм, створений на основі перформансу, що відбувся у квартирі Бориса Лятошинського наприкінці 2023 року.

Для відвідувачів – це можливість дізнатися більше про історію українського композитора, занурившись в атмосферу квартири митця та атмосферу Києва XX сторіччя.

Головна мета авторів проєкту — довести глядачам, що українська культура була і розвивалась, завжди, пробивалася навіть крізь залізну завісу Радянського Союзу.

Перформанс є грою-пошуком, часом іронічною, часом навіть драматичною. Будинок оживає і перетвориться на химерний простір, в якому комусь таки пощастить «впіймати» пана Лятошинського. Перформанс поєднує в собі музику відомого українського композитора із практиками сучасного перформативного мистецтва, електронною музикою та сучасним танцем.

Після перегляду фільму для відвідувачів зіграють сонату для скрипки з фортепіано і цикл «Відображення» Бориса Лятошинського: Єва Куліковська (фортепіано) і Борис Коблик (скрипка). Під час події буде можливість поспілкуватися із автором і режисером перформансу Богданом Поліщуком та головою ГО Liatoshynsky Foundation Тетяною Гомон.

Раніше презентація кіноперформансу відбулася в Києві, у музичному салоні Національної філармонії України.

Читайте також: У центрі Львова продовжать облаштовувати доріжки доступності