Переселенців та інших охочиї запрошують отримати професію швачки за проєктом ReСТАРТ

Перша група проєкту професійний ReСТАРТ вже успішно завершила навчання. 10 учасників, серед яких і переселенці, навчились шити та виготовляти одяг. У межах проєкту планують провести ще 7 безкоштовних курсів для 240 учасників. Усіх охочих освоїти нову професію запрошують долучатись до проєкту.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Навчання відбуваються у Навчально-практичному центрі легкої промисловості на базі Львівського професійного коледжу моделювання і ресторанної справи.

“Чотиритижнева навчальна програма включала теоретичні заняття з вивчення основних технік шиття, а також практичні уроки з виготовлення одягу та текстильних виробів. Учасники мали можливість освоїти роботу на сучасному швейному обладнанні та пройти практику на підприємствах легкої промисловості”, – розповів Михайло Мураль, голова ГО “Освітньо-виробничий кластер”.

Випускники програми отримали свідоцтва державного зразка про присвоєння робітничої кваліфікації «Швачка» та готові розпочати свою кар'єру у сфері швейного виробництва.

“Такі ініціативи допомагають дорослому населенню розвивати професійні компетенції та забезпечувати їхню активну інтеграцію в економічне життя міста. Тим самим проєкт сприяє підсиленню кадрового потенціалу підприємств та збільшенню робочих місць”, – зазначила Інна Свистун, директорка департаменту економічного розвитку Львівської міської ради.

Перша група учасниць проєкту занурилась у процес виробництва весільних та вечірніх суконь під час практичних навчань у компаніях "MillaNova" та "Грін Коттон Груп Львів".

Охочі також розпочати кар’єру у галузі легкої промисловості, а саме здобути кваліфікацію «Швачка» або підтвердити професійну кваліфікацію «Майстер з пошиття одягу» можуть пройти спеціальні навчання з можливістю працевлаштуватися або відкрити власний бізнес.

Активна реєстрація за посоланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScKCrZNQFjtu4ytwEMblQv6issdk4BtgvwiZ97nGOdNPuHJ9A/viewform .

Проєкт реалізує Громадська організація «Освітньо-виробничий кластер» за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» у партнерстві із Львівська обласна державна адміністрація та Львівська міська рада.

Читайте також: Старшокласники Львова вивчатимуть «Захист України» у центрах національно-патріотичного виховання - ФОТО