Сьогодні ворог знову бив по енергетиці Львівщини

Сьогодні рано вранці ворог завдав ракетного удару по об’єкту критичної енергетичної інфраструктури у Львівській області. Виникла пожежа. На місці працювали вогнеборці.

Про це о 5:19 ранку, під час повітряної тривоги в області, повідомив у своєму телеграм-каналі очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

“Станом на цю годину інформації про постраждалих не надходило. Про масштаби руйнувань – згодом”, – написав він.

Додамо, що вибух сьогодні вночі лунав у Стрию.

Своєю чергою офіційний телеграм-канал Міненерго уточнив, що сьогодні вночі атаковано об’єкти оператора системи передачі у південному та західному регіонах. “На жаль, на одному з об’єктів внаслідок обстрілу постраждали двоє енергетиків. Їх доставлено до лікарні. Є пошкоджене обладнання”, - йдеться у повідомленні.

Також під час обстрілу відключалася повітряна лінія електропередачі у східному регіоні, що призвело до зниження навантаження на генеруючому об’єкті. Наслідки уточнюються. Триває їх ліквідація.

Відомо також. Що одна з ракет, що прямувала до Львівської області, розвернулася на Івано-Франківщину. Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що в обласному центрі повилітали вікна в житлових будинках, дитячому садку та вищому навчальному закладі.

Сили ППО зранку звітували, що збили вночі 12 із 16 ворожих ракет та 13 "Шахедів". Усього ворог застосував:

- 10 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків – Саратовська область);

- 2 крилаті ракети "Іскандер-К" (з Криму);

- 4 крилаті ракети "Калібр" (з акваторії Чорного моря);

- 13 ударних дронів-камікадзе (район пусків – Приморсько-Ахтарськ, Балаклава – Крим).

Читайте також: Львів попрощається із захисником Стефаном Лопатком