Фестиваль «Ту Стань! – 2024» запрошує львів'ян на середньовічне свято

Щороку в серпні фортеця Тустань перетворюється на живу сцену середньовічної історії, і цей рік не стане винятком. З 2 по 4 серпня 2024 року всі охочі зможуть зануритися у атмосферу давнини, взявши участь у Таборі історичної реконструкції та живої історії «Ту Стань! – 2024».

Про це повідомляє Департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА.

Фестиваль «Ту Стань» є найстарішим в Україні історичним фестивалем, який безперервно проводиться з 2006 року. Унікальність заходу полягає у його спрямованості на визначений період минулого – час існування наскельного міста фортеці Тустань, що датований IX–XVI століттями. «Варто зазначити, це один із найкращих, найцікавіших і найефективніших способів вивчати історію нашої країни», – зазначила директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк.

Після п’ятирічної перерви, спричиненої пандемією COVID-19 та повномасштабною війною, фестиваль повертається. Багато реконструкторів сьогодні боронять нашу Державу на передових позиціях, а деякі, на жаль, поповнили небесне військо.

Для учасників бойових дій та захисників України традиційно передбачено безкоштовний вхід. Організатори закликають усіх бажаючих долучитися до цього заходу.

Читайте також: У Львові демонтують ще чотири незаконні МАФи