Близько 600 львівських учнів пройшли військові вишколи у Карпатах, - ФОТО

Близько 600 вихованців центрів національно-патріотичного виховання Львова пройшли військові вишколи у Карпатах.

Спільно з керівниками центрів, інструкторами та волонтерами, у травні вдалось провести 6 заїздів, кожен з яких тривав 3 дні, повідомляє пресслужба ЛМР.

Військовий вишкіл у Карпатах – це навчально-польові збори для учнів 10-11 класів, які навчаються у центрах національно-патріотичного виховання. Тут школярі вдосконалювали свої вміння з медичної, тактичної, інженерної та мінно-вибухової справи. Також учні випробували свої можливості на смузі перешкод.

«Вивчати теорію на уроках «Захист України» – це дуже важливо, проте ці знання неодмінно повинні підкріпляти практичними вміннями. Усі дні вишколів були дуже насиченими та наповненими: вивчали та відпрацьовували надання першої медичної допомоги, досліджували мінно-вибухову справу, вивчали тактику роботи у малих групах та разом проходили різні смуги перешкод. Заняття зі страйкболу додали справжнього екстриму. Переконані, що діти багато почерпнули з таких навчань в Карпатах», – наголошує Андрій Закалюк, начальник управління освіти Львівської міської ради.

Читайте також: Захисники України з початку російського вторгнення знищили близько 515 тисяч окупантів