У Львові працюють музичні та художні школи (АДРЕСИ)

У Львові функціонує 14 початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, з яких 11 музичних  та мистецьких шкіл, хореографічна школа, художня  школа ім. О.Новаківського, хорова школа «Дударик». Вони є підпорядковані управлінню культури Львівської міської ради. Тут працюють 898 викладачів, навчається 4468 учнів. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

Учні цих шкіл неодноразово ставали лауреатами та дипломантами міжнародних, всеукраїнських, обласних та міських конкурсів. Це дипломи на конкурсах дитячого малюнку (м.Шанкара, Індія), Гран-Прі на конкурсі дитячого малюнку в Японії, дипломи лауреатів  вокального конкурсу «На крилах Світязя» (м.Луцьк), Гран-прі конкурсу  «Срібний дзвін» (м.Ужгород), міжнародний конкурс духових інструментів ім.Біди, конкурс «Юний концертмейстер» у м.Харкові.

Кожного року у міському конкурсі «Юні таланти Львова» беруть участь понад 270 учасників. Переможці нагороджуються дипломами, володарі Гран-Прі отримують грошову винагороду та мають можливість взяти участь у заключному гала-концерті у Львівській обласній  філармонії.

Кожні два роки, за сприянням управління культури  Львівської міської ради, на базі Львівської хореографічної школи відбувається міжнародний конкурс класичної хореографії «Галицька Терпсихора».

Великий вклад у розвиток національної культури вносить хорова школа «Дударик». За участю хору «Дударик» відбуваються майже всі концертні програми приурочені до визначних державних свят: День Незалежності, День Злуки, Різдвяні свята, Шевченківські дні та ін. 

Неодноразовими переможцями українських та міжнародних конкурсів  є учні  Львівської державної хореографічної школи: «Фуете Артеку» (Артек), «Кришталева туфелька» (Харків), «Одеські перлинки» (Одеса),  міжнародні конкурси в Битомі  (Польща), у конкурсі класичної хореографії у Любліні (Польща), міжнародному  конкурсі  хореографічної майстерності в Будапешті.

Учні старших класів задіяні у балетних виставах Львівського національного  академічного оперного театру ім. С.Крушельницької: «Капелія», «Баядерка», «Повернення Батерфляй». Спільно  з артистами театру та учнями хореографічної школи постановлено балет «Лускунчик та «Лебедине озеро».

Кожного року Львівська державна  хореографічна  школа  до дня Миколая проводить великий концерт «Дарунки Святого Миколая» у Львівському національному  академічному оперному  театрі ім. С.Крушельницької .

За підтримки управління культури на базі художньої школи ім. О.Новаківського відбуваються дитячі художні конкурси та виставки. Доброю традицією стало проводити такі виставки  у стінах Львівської міської ради.

Усі мистецькі школи радо чекають юних львів’ян на навчання.

 

Установа

Адреси

В  і  д  д  і  л  и

ДМШ №1

вул.Гнатюка,5/7

 

фортепіано; народні  інструменти; духові і ударні інструменти; струнно-смичкові інструменти; вокальний ; художній

ДМШ №2

вул.Коперніка,5

 

фортепіано; народні  інструменти; духові і ударні інструменти; струнно-смичкові інструменти; вокальний ; відділ хореографії; хоровий

ДМШ №3

вул.Замарстинівська,219

вул.Варшавська,69

фортепіано; народні  інструменти; духові і ударні інструменти; струнно-смичкові інструменти

ДМШ №4

вул.Личаківська,53

фортепіано; народні  інструменти; духові і ударні інструменти; струнно-смичкові інструменти; духові і ударні інструменти

ДШМ №5

вул.Хуторівка,28

фортепіано; народні  інструменти; духові і ударні інструменти; струнно-смичкові інструменти; естрадний  ; художній; театральний

ДМШ №6

вул.Гнатюка,5/7

фортепіано; народні  інструменти; духові і ударні інструменти; струнно-смичкові інструменти; вокальний

ДМШ №7

смт.Брюховичі

вул.Івасюка,27а

 

фортепіано; народні  інструменти; духові і ударні інструменти; струнно-смичкові інструменти; вокальний; художній

ДМШ №8

вул.Антоненка-Давидовича,11

 

фортепіано; народні  інструменти; духові і ударні інструменти; струнно-смичкові інструменти;

ДШМ №9

м.Винники

пл.Ринок,4

фортепіано; народні  інструменти; духові і ударні інструменти; струнно-смичкові інструменти; вокальний ; художній; хореографія

ДШМ №10

вул.Пулюя,7

фортепіано; народні  інструменти; духові і ударні інструменти; струнно-смичкові інструменти;  вокальний  ; художній; театральний; хоровий

ДШМ №11

вул.Виговського,1а

фортепіано; народні  інструменти; духові і ударні інструменти; струнно-смичкові інструменти;  художній;

Хореограф.

вул.Дорошенка,63

класична хореографія; сучасна хореографія

Худож.шк.

вул.Глінки,1а

художній

Хорова шк.

вул.Коперніка,27

хоровий