Сьогодні Львівські пластуни відзначать 112-ту річницю з Дня першої Пластової присяги

У суботу, 13 квітня, всі пластуни Львова, від найменших дворічних пташат до найстарших скаутів, зустрінуться на урочистому церемоніалі для святкування Дня першої Пластової присяги.

Про це повідомила пресслужба ЛМР.

День першої Пластової присяги відзначається щороку: пластуни по різних куточках світу збираються у своїх осередках, щоб відзначити день заснування найбільшої молодіжної організації України “ПЛАСТ”. Цього року Пласт святкує свою 112-ту річницю.

Днем народженням організації вважається саме день складання першої Пластової присяги на вірність Богу та Україні. Подія вперше відбулась у Львові 12 квітня 1912 року.

Ця ініціатива відображає єдність пластунів по всьому світу та відданість принципам, традиціям та цінностям руху. Сьогодні, в часі війни, пластова присяга є пам'яттю про тих, хто віддав своє життя за батьківщину, і обіцянкою майбутнім поколінням боротися за незалежність України.

Програма святкування цьогоріч передбачає проведення урочистих пластових церемоніалів: пов’язання хусток пташат і новаків (прийняття до пластового гуртка), складання пластової присяги, надання відзначень за вагому пластову та суспільну корисну діяльність.

Подія відбудеться 13 квітня з 10:00 до 12:00 у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького (вул. Вітовського, 51).

Читайте також: У Львові до центру рекрутингу вже звернулося майже 450 людей