У Львові судитимуть двох зловмисників, які робили ухилянтам липову інвалідність

Двоє мешканців Житомирщини під час дії воєнного стану сприяли у незаконному перетині військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України.

Як повідомляє прокуратура Львівської області, для цього зловмисники розмістили оголошення в одному із месенджерів про можливість вигтовлення документів, які дають підстави виїзду за межі України. За грошову винагороду вони обіцяли чоловікам призовного віку пакет фіктивних документів із встановленням непридатності до проходження військової служби з виключенням з військового обліку. В подальшому це давало їм змогу безперешкодно виїхати за кордон.

Ціна такої послуги коливалась від 30 000 грн до 40 000 грн з особи, за пакет документів. Після отримання вищевказаних документів «клієнти» здійснювали переказ коштів.

Чоловіків затримали після одержання ними грошей на одному із відділень пошти. Задокументовано 5 епізодів злочинної діяльності фігурантів.

Наразі прокурори Галицької окружної прокуратури міста Львова вже скерували до суду обвинувальний акт. Ділкам інкриміновано незаконне переправлення осіб через державний кордон України, за попередньою змовою групою осіб, та підроблення офіційних документів (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358 КК України).

Читайте також: Поліцейські затримали шахрая, який видурив у львів’янки значну суму

Новини компаній
13:00, Сьогодні