На Львівщині водій маршрутки збив жінку

На Львівщині поліцейські встановили особу водія автобуса, який вчинив смертельний наїзд на жінку та втік з місця ДТП.

Маршрутний автобус «БАЗ», яким було скоєно наїзд, правоохоронці вилучили на спецмайданчик. Водію-втікачу загрожує покарання - позбавлення волі на строк до восьми років. Про це повідомили у поліції Львівщини.

Дорожньо-танспортна пригода сталась 18 лютого близько 20.40 у селі Жирівка, Львівського району. Невідомий водій, керуючи невстановленим транспортним засобом, скоїв наїзд на 52-річну місцеву мешканку, яка йшла проїзною частиною та втік з місця події.

Внаслідок ДТП жінка отримала тілесні ушкодження, від яких померла. До розшуку водія-втікача були задіяні оперативники кримінальної поліції спільно з слідчими та співробітниками сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №3 Львівського районного управління поліції №2, а також співробітники Управління кримінального аналізу поліції Львівщини.

Проведеними заходами, вивчивши записи камер відеоспостереження системи «Безпечна Львівщина», правоохоронці встановили, що наїзд на жінку скоїв водій маршрутного автобуса «БАЗ» - 68-річний львів’янин. Транспортний засіб, яким було скоєно наїзд, вилучений на спецмайданчик.

За фактом слідч відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Досудове розслідування триває.

Читайте також: Біля Львова сталася ДТП із постраждалими, серед яких дитина