Американські та львівські хірурги прооперували 32 українців

У Львові, в межах третьої місії пластичних та реконструктивних хірургів Face to Face, прооперували 32 пацієнтів.

Провідні американські спеціалісти працювали спільно з медиками Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) Першого медоб'єднання Львова, повідомила Львівська міська рада.

Лікарі оперували безперервно п'ять днів поспіль, починаючи з сьомої ранку. Працювали одразу в чотирьох операційних декількома командами. Пацієнти - з усієї України, більшість - військові, які зазнали травм внаслідок війни.

«Ця місія для нашого медзакладу була вкрай важливою, адже вона - як про допомогу пацієнтам, так і про можливість лікарів вчитися у найкращих колег зі США. Підготовка до місії тривала три місяці. Всі пацієнти, яких оперували, пройшли дуже ретельний відбір: консультації, обстеження, складання індивідуального плану лікування з 3D-моделюванням та реконструкцією», - розповіли в Першому медоб'єднанні Львова.

Як зазначила, отоларингологиня, організаторка місії і президентка медичної платформи INgenius Іванка Небор, ця місія для американських лікарів була поки що найважча. «Ми обрали одразу 8 складних пацієнтів і провели для них унікальні реконструктивні операції, де ми пересаджуємо кістку з ноги на обличчя, щоб відновити втрачену щелепу. Під час першої місії ми зробили дві такі операції, під час другої - чотири, а нині - аж вісім», - зазначила Іванка Небор.

Нагадаємо, третя в Україні місія Face to Face тривала впродовж 12-17 листопада. А вчора з американськими хірургами зустрівся міський голова Львова Андрій Садовий. 

Читайте також: Погода у Львові на тиждень: морози та сніг будуть поруч з дощами та відлигою