Завдав збитків на понад 25 млн грн: правоохоронці викрили заступника глави РВА на Львівщині

Правоохоронці оголосили підозру в завданні збитків держбюджету колишньому очільникові одного з навчальних центрів Національної гвардії, який обіймає посаду першого заступника Золочівської районної військової адміністрації Львівської області.

Про це повідомила Служба безпеки України, Державне бюро розслідувань та Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, на посаді командира військової частини Нацгвардії, у квітні 2022 року чоловік без проведення торгів закупив у столичної фірми 72 цистерни для зберігання паливно-мастильних матеріалів вартістю 64,5 млн грн. Правоохоронці зазначають, що він зміг зробити так, адже умови воєнного стану передбачають можливість здійснення прямих закупівель.

Однак ринкова вартість резервуарів сягала лише 39,3 млн грн. Тож завдання збитків оборонному бюджету України оцінюють у понад 25 млн грн.

Окрім того, закуплені цистерни не відповідали технічним вимогам: товщина металу була меншою, аніж передбачено. Сліді встановили, що посадовець уклав цю угоду попри те, що декілька підприємств запропонували йому вигідніші умови щодо строків постачання та вартості товару.

Чиновникові оголосили підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах воєнного стану). Йому загрожує до 8 років тюрми.

Читайте також: У Львові демонтували два об’єкти радянського періоду