Неподалік Львова незаконно захопили 50 гектарів землі

Поблизу Дублян виявили самовільне захоплення землі на майже 50 га. Серед ділянок – земля під будівництво північної об’їзної дороги поблизу Дублян, ділянки під місцевий цвинтар та санітарно-охоронна зона скотомогильника, що працює.

Про це повідомили у департаменті містобудування Львівської міської ради.

Таку "знахідку" виявили під час моніторингу земель комунальної власності. Управління держконтролю за використанням та охороною земель порівняло відкриті дані земельного кадастру, містобудівну документацію та картографічні матеріали території Дублянської міської ради.

Зокрема, невідомі захопили три масиви земель комунальної власності біля урочища Двірський Ліс між селами Ситихів та Малі Підліски. Вони зі створенням Львівської МТГ разом з Дублянами увійшли до Львівської міської територіальної громади.

У департаменті містобудування кажуть, що захоплених 47,8 га є переважно сільськогосподарськими угіддями, 22 земельними ділянками комунальної власності. 

В урочище виїхала спецкомісія, яка зʼясувала, що гектари захопленої землі було розора Управління державного контролю за використанням та охороною земель вже підготувало звернення в поліцію, прокуратуру та Держгеокадастр. Орієнтовний розмір шкоди, заподіяної державі та територіальній громаді такими діями становить щонайменше 1,7 млн грн.

Читайте також: Один із парків у Львові облаштують для реабілітації