Завтра у Львові перекриють частину доріг

Завтра деякі вулиці міста перекриють, у зв’язку з пам’ятною ходою в рамках X Світового Конґресу Українців. Захід розпочнеться о 16:30 год з пам’ятної ходи від Національного університету «Львівська політехніка» до пам’ятника Тарасу Шевченку, де пройде Панахида за жертвами Голодомору. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

Після Панахиди кожен з учасників покладе до підніжжя пам’ятника оберемок із 5 обвитих чорною стрічкою колосків пшениці. Ці колоски, символізуючи життя і духовне багатство, є пригадкою про скоєний сталінським режимом геноцид українського народу, а зокрема про сумнозвісний «закон про п’ять колосків».

Пам'ятну програму буде продовжено під час офіційного відкриття Х Світового Конґресу Українців, що в цей день пройде у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької від 18:00 до 21:00 год.

 «Я хочу від імені нас усіх вибачитись перед львів’янами, які матимуть завтра незручності, тому що ми будемо перекривати деякі вулиці. Ми будемо йти вулицями міста з нашими прапорами і всіх запрошуємо до співучасті, але будуть незручності, бо ми створимо затори. Але потрібно відзначити пам’ять цих людей», - розповіла Оксана Винницька, голова Світової координаційної виховно-освітньої ради, почесний консул Канади у Львові.

Відтак, маршрут руху: вул. С. Бандери – вул. Професорська – вул. Устияновича – вул. Бібліотечна – вул. Дорошенка – просп. Свободи.

Довідка

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 році як неприбуткова організація, у 2003 році СКУ був визнаний як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй.