На Львівщині хакер влаштував аукціон техніки. Розвів довірливих

У Дрогобичі 27-річний молодик«хакнув»  шанувальників новинок мобільних телефонів на чималу суму грошей.  За допомогою комп’ютера та Інтернету, зареєструвавшись на сайті, що належить товариству з обмеженою відповідальністю, молодий чоловік організував власний аукціон електронної техніки, якої насправді у нього не було. Про це інформує Наталія Постойко, помічник начальника Дрогобицького МВ.

У серпні 2012 року інформаційний «геній» став учасником електронного аукціону. На електронній сторінці сайту спритник розмістив неправдиву інформацію щодо продажу мобільних телефонів. Для шанувальників новинок зловмисник розмістив новенький “ Samsung Galaxy Note ”. Переможцю  конкурсу зі ставкою  3300 гривень необхідно було здійснити переказ коштів по реквізитах пластикової картки. Після перерахування коштів організатор аукціону зобов’язувався переслати мобільний телефон у якості оплати.

 Через декілька днів ще один шанувальник мобільних новинок попався у злочинні тенета комп’ютерного шахрая і перерахував на рахунок зловмисника 3100 гривень.

 Цей факт дрогобицькі правоохоронці зареєстрували у Єдиний реєстр досудових розслідувань. Кримінальне провадження відкрито за ознаками ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).