Низькопідлоговий трамвай возитиме пасажирів на День незалежності

Як повідомили у ЛКП «Львівелектротранс», низькопідлоговий трамвай, який виготовило львівське підприємство «Електронтранс», возитиме пасажирів уже наступного тижня.

«23 серпня трамвай вийде на маршрут, однак ще працюватиме в тестовому режимі. На День незалежності, 24 серпня, ми плануємо вже возити пасажирів», - розповів Орест Козак, директор ЛКП «Львівелектротранс».

За його словами, підприємство-розробник ще повинно допрацювати деякі речі, після чого трамвай курсуватиме вулицями міста. Планують, що низькопідлоговий трамвай рухатиметься маршрутом 9А - із Залізничного вокзалу до площі Соборної.

Нагадаємо, перший низькопідлоговий трамвай «Електрон», який їздитиме на вулицях Львова має п’ять секцій, 58 місць для сидіння, вміщає 250 осіб. Презентація трамваю відбулась 27 червня. Його переваги також у пониженні рівня вібрації та шуму. Широкі двері і низький рівень підлоги вагону дозволяють прискорити швидкість посадки-висадки пасажирів, особливо пасажирів з дітьми та людям з обмеженими можливостями. Наразі низькопідлоговий трамвай проходить тестування, а з осені має вийти на лінію.