Про відпочинок за бюджетні кошти у «Артеку» депутати виправдовуватимуться у вересні

Депутат Львівської обласної ради Оксана Юринець прокоментувала виявлення прокуратурою численних  фактів порушень щодо видачі путівок дітям в табори «Артек» та « Молода гвардія». Про це інформує прес-служба «УДАР».

«Уже давно було зрозуміло що в галузі оздоровлення дітей є проблеми. Комісія обласної ради  з питань контролю за ефективністю виконання державних і обласних програм та рішень ради ще в червні зверталась до керівництва ЛОДА з проханням надати інформацію про хід оздоровчої кампанії. Тоді ми отримали банальну відписку з проханням відтермінувати  відповідь на запит до…вересня. З змісту такої відповіді уже тоді було зрозуміло, що з літнім оздоровленням серйозні проблеми, про які Львівська ОДА не має наміру інформувати депутатів», - підкреслила Оксана Юринець.

Депутат, також, висловила переконаність, що в цій ситуації свою негативну роль, також зіграла невчасна реорганізація структури органів влади, відповідальних за оздоровчу кампанію.

«Відмову надавати вчасно відповідь чиновники аргументували реорганізацією та ліквідацією управління сім'ї та молоді ЛОДА. Питання оздоровлення дітей тоді забрали від фахівців,які цим постійно займаються і передали управлінню архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів. Думаю, що такий недалекоглядний крок призвів до втрати контролю облдержадміністрацією над процесом видачі путівок. І те, що виявляє сьогодні прокуратура – це наслідок непродуманої та безвідповідальної політики у цій сфері», - наголосила ударівка.