У Львові відбудеться 5-хвилинне спільне годування дітей

У суботу, 3 серпня об 11:00 на проспекті Свободи, площі перед пам'ятником Тараса Шевченка відбудеться акція «У нашім раї на землі нічого кращого немає, як тая мати молодая з своїм дитяточком малим».

В рамках заходу відбудеться  зустріч  майбутніх і годуючих мам, їхніх родичів та знайомих, та усіх, кому не байдуже здоров’я дітей та їхніх мам.

У програмі зустрічі передбачено: знайомство учасників, 5-хвилинне спільне годування дітей, коротка концертна програма, бесіда на тему «Чому так важливе грудне вигодовування». Також вікторини для присутніх, дитячі конкурси та ігриБезкоштовні консультації дипломованих консультантів з грудного вигодовування.

Довідка від 032.ua

- Питома вага дітей, які народились у родопомічних закладах сертифікованих на відповідність статусу «Лікарня, доброзичлива до дитини», становить 87,2% у Львівській області ( в Україні – 70,9%) .

- у Львівській області питома вага дітей, що знаходяться на грудному вигодовуванні до 6-х міс. складає 54,7%( в Україні – 63,7% у 2012році)

- Рівень дітей, які отримували грудне молоко у віці 12 місяців і старші  у 2012 році – 27,9% (в 2011р. – 22.4%).

У Львівській області кваліфіковану допомогу та підтримку жінок, які годують грудьми, можуть отримати зі сторони регіонального центру підтримки лактації та грудного вигодовування, де працюють кваліфіковані консультанти та лактологи, у лікарів – неонатологів закладів охорони здоров’я, а також у Львівській асоціації консультантів з грудного вигодовування.

Активно діє також обласна громадська організація «Львівська організація консультантів з грудного вигодовування.