Заклади Львова, які відчинили свої двері під час війни
Війна стала для всієї України справжнім випробуванням. Мільйони людей змушені були покинути свої домівки, міста та справу життя. У цей складний період Львівщина стала справжнім осередком релокалізованого бізнесу. Щодня тут державну підтримку отримують тисячі підприємців з окупованих територій.
На території області з’являють нові проєкти будівництв заводів, а переселенці намагаються не втрачати наснаги та продовжувати свою справу і в іншому куточку Батьківщини.
Журналістка 032.ua підготувала добірку закладів у Львові, які відкрили переселенці.
Розташування: вулиця Жижки,7.
У квітні двері відчинило кафе “0629”. Його назва означає телефонний код Маріуполя, а до відкриття нового закладу долучилися й люди, які тривалий період були в окупації. 90% команди закладу родом з Маріуполя: це два співвласники, кухар, хлопець, який займається комбучею, і навіть виконроб, який допомагав із ремонтом.
Спочатку заклад почав працювати, як звичайна кав’ярня, а потім до меню додали справжню маріупольську шаурму (з 23-го мікрорайону). Власники закладу розповіли, що це була найвідоміша в місті шаурма, про неї говорили чи не в кожному куточку.
Крім цього у кафе можна скуштувати комбучу власного виробництва. Якщо коротко, то це напій з чайного гриба. Його там виготовляє також маріуполець, який виїхав з міста евакуаційним коридором.
Зараз кафе успішно функціонує та готове розвиватися на працювати на благо України.
Розташування: вулиця Словацького, 4.
Це кафе у центрі Львова відкрили троє переселенців з Ірпеня, Бородянки та Ніжина. Усі вони переїхали до міста Лева на початку повномасштабного вторгнення, а вже за деякий час вирішили відкрити тут власну справу. Пиріжкова “Кііт” - це невеличкий заклад, де можна придбати пиріжки власного виробництва. Уся продукція за доступними цінами: купити смаколик можна від 30 до 35 грн.
У меню є пиріжки на будь-який смак. Тут можна скуштувати їх з цибулею, шпинатом, куркою. сиром та навіть ананасом. Частину грошей власники пиріжкової віддають на потреби армії та волонтерам.
Розташування: вулиця Івана Федорова, 29.
Ще одна сім’я з Маріуполя також вирішила відкрити власний заклад у Львові. Цього разу це ресторан японської кухні “Bluefin”. Заклад відчинив свої двері наприкінці травня. Там можна придбати смачні суші та роли, в меню представлені також авторські страви азійської кухні.
Власницею ресторану є Марина Кондратенко, яка до повномасштабного вторгнення мала два заклади з такою назвою у Маріуполі. Зараз у жінки там не залишилися, ані бізнесу, ані власного житла.
Розташування: вулиця Джерельна, 30.
Ще одна цікава кав’ярня від переселенців запрацювала на вулиці Джерельній. Новий заклад відкрили переселенці з Харкова. Там можна придбати холодні та гарячі кавові напої. В меню також є популярна матча.
Пообідати в кафе також можна. З їжі пропонують хумус з маринованими овочами, зелений салат, форшмак з яблуком та інші десерти. У заклад можна прийти щодня з 9:00 до 21:00.
Розташування: вулиця Личаківська, 60.
Тепер на вулиці Личаківській у Львові можна завітати у ресторан PanAzia. Він переїхав до міста Лева з Харкова. До 24 лютого ресторан азіатської кухні працював у декількох локаціях міста-героя.
У новому закладі пропонують скуштувати страви китайської, в’єтнамської, тайської та японської кухонь. У меню є Том-Ям, рамени, боули з морепродуктами, локшина, курка в кисло-солодкому соусі та роли. Відвідати його можна щодня з 11:00 до 22:00.
Читайте також: Що зміниться для львів’ян з 1 вересня