У центрі Львова розмістили пусті автобуси у пам'ять про вбитих росіянами 243 дітей, - ФОТО

За час повномасштабної війни російські окупанти вбили 243 українські дитини.

1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, у Львові площі Ринок провели соціальну акцію "Екскурсія Львовом, яка ніколи не відбудеться", мета якої показати масштаби вбивст російською армією українських дітей за 98 днів війни. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради

У супроводі поліцейських машин проїхала колона із восьми шкільних автобусів. У цих автобусах могли поміститися 243 дитини, але через напад росії на Україну ці автобуси - порожні. Саме таку кількість дітей вбили російські солдати та їхні бомби за час повномасштабного вторгнення. 

"Порожні сидіння в шкільних автобусах на площі Ринок - символ кожної вбитої дитини, котра мала свої мрії, але вони більше ніколи не стануть реальністю. Усі ці діти зараз могли б приїхати на екскурсію у Львів зі своїми наплічниками та улюбленими іграшками, гуляти вулицями старого міста та пізнавати його історію, але... Порушені всі права дітей - це та страшна ціна війни, яку сплачує сьогодні Україна", - зазначили організатори акції.

Цією акцією намагаються донести до світу, що повинна бути максимальна блокада співпраці з росією, будь-яких економічних контактів з нею. росія сьогодні - це країна-терорист, яка здійснює геноцид українських дітей, українського народу.

Читайте також: У Львові на благодійному аукціоні продаватимуть бойові трофеї ЗСУ

Фото на головній: Романа Каймана