Від ситуації в Маріуполі залежать позиції України в зоні ООС та на переговорах, - Зеленський

Зеленський назвав Маріуполь серце цієї війни на сьогодні. 

10 квітня під час інтерв'ю з агентством AP президент України Володимир Зеленський зазначив, що від розвитку подій у Маріуполі, який блокує російська армія, залежать позиції України на сході загалом та під час діалогу з росією. 

"Маріуполь - це серце цієї війни на сьогодні. Воно б'ється. Ми воюємо, ми міцні. Якщо воно перестане битися, у нас будуть слабші позиції. Вони - люди, які на себе відтягнули велику кількість ворога. Чим сильніша наша позиція в Маріуполі, то сильнішою буде наша позиція на сході держави. І наші позиції будуть міцнішими в ООС. І, якщо вони будуть більш міцними, і у нас будуть переваги в діалозі з росією", зазначив президент.

Як зазначив Володимир Зеленський, будь-яка війна повинна завершитися миром. 

"Якщо ми говоримо не емоційно, хоча це складно, ми повинні розуміти, що будь-яка війна повинна закінчитися миром або закінчується мільйонами жертв. І все одно там, де мільйони жертв, все приходить до миру, до закінчення війни. І саме з цього ми повинні робити висновки. Так, ми повинні боротися, але боротися заради життя, ти не можна боротися заради пилу, коли вже нічого немає", – сказав Зеленський.

За словами президента, ніхто не хоче домовлятися з людьми, які катували цей народ. Однак повинні не втрачати можливості, якщо вони у нас будуть, для дипломатичного рішення цього питання.

Читайте також: Польща спростила безкоштовне користування поїздами для українців: подробиці

Фото на головній: з відкритих джерел