У Львові стартує фестиваль «Велика тарілка» (ФОТО)

Вже зовсім скоро, 28 червня, у місті Лева стартує гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці». Протягом трьох днів на гостей фестивалю чекають ярмарки місцевої кухні, вишукана гала-вечеря просто неба та гастрономічні конкурси – і все це на львівський смак та манеру. Про це повідомили організатори Фестивалю.

 

Цьогоріч в рамках фестивалю «Львів на тарілці» майже одночасно відбудеться два великі ярмарки. Це «Ярмарок Львівської кухні» 28-30 червня, на пл. Ринок, а також ярмарок «Смакуємо з Карпат» 28-29 червня у дворику Ратуші.

За словами директора Фестивалю «Львів на тарілці» Андрія Сидора, під час Ярмарку Львівської кухні відбудуться презентація, дегустація та інтерактивне приготування страв і традиційних напоїв місцевої кухні.

 

«На головній сцені Ярмарку, а це північна сторона площі Ринок, пройдуть численні майстер-класи з приготування страв Львівської кухні за участі відомих львів’ян та гостей міста. Вперше на Фестивалі та й вперше у Львові львів’яни та гості міста зможуть скуштувати та придбати якісні продукти від майже 30-ти фермерів та інших виробників сільськогосподарської продукції з Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей в рамках ярмарку «Смакуємо з Карпат», - додав Андрій Сидор.

Під час фестивалю Клуб галицької кухні проводе конкурс з приготування традиційного львівського десерту – андрутів. Львівських кулінарів і кулінарок запрошують 29 червня о 15:00 прийти у внутрішній дворик Ратуші, принести готовий вафельний торт та листок із записаним рецептом. Журі конкурсу оцінюватиме смак андрутів, їх оформлення та оригінальність запропонованої в рецепті начинки. Переможець отримає грошовий приз – 1000 гривень, ще двоє учасників – призи по 500 грн.