Від початку року Львівська залізниця перевезла майже 6 млн пільговиків, а повні компенсацій не отримує

За п’ять місяців нинішнього року Львівська залізниця перевезла 28 млн. 190 тис. пасажирів, з яких – 5 млн. 752 тис. 300 пасажирів пільгових категорій. Перевезення пільговиків обійшлися магістралі у понад 49 млн. грн, а компенсації покрили лише 16 млн. грн, у той час як недоотримані кошти в сумі 33 млн. 317 тис. 800 грн. лягли на плечі самої залізниці.

Зокрема у приміському сполученні упродовж січня-травня 2013 року послугами Львівської залізниці скористалися понад 4 млн. пасажирів пільгових категорій на суму 31 млн.  грн. У той же час від місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування  отримано компенсацію у розмірі 15 млн. грн., що становить лише 48,6 % від суми фактично наданих послуг.

Що ж стосується студентів денної форми навчання І-ІV рівнів акредитації та учнів професійно-технічних навчальних закладів, то Львівська залізниця надала послуг із перевезення  1 млн. 203 тис. особам  на суму  понад 11,5 млн. грн, з яких компенсовано Міністерством освіти і науки України лише 857 тис. 200 грн. і відповідно, недоотримані кошти становлять 10 млн. 861 тис. грн.

Залізниця звертає увагу причетних Міністерств, місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування на те, що недоотримання коштів у повному обсязі створює суттєві перешкоди для якісного задоволення потреб населення в залізничних пасажирських перевезеннях, розвитку соціальних програм у регіоні, а також забезпеченню високого рівня безпеки руху та комфорту пасажирів.