Рінат Ахметов подарував унікальний принтер незрячим Львова (ФОТО)

Львівська політехніка стала власником незвичайного обладнання, яке дозволить розгорнути серію нових витребуваних сьогоденням проектів. Назва цього незвичного поки-що для України пристрою – Braile Box V-4. Дата його народження – 16 квітня 2013 року, місце народження – Швеція. Про це інформує прес-служба Львівської міськради

 

 

Україна стала власником першого брайлівського принтера Braile Box V-4, який благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» подарував «Ресурсному центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами» Національного університету «Львівська політехніка» в рамках розпочатої у 2012 році співпраці.

«Техніка нового покоління, чисельність якої сьогодні у світі не перевищує 55 одиниць, дозволить працівникам з повною втратою зору самостійно форматувати і друкувати рельєфно-крапкові тексти. Принтер має систему озвучення операцій, голосове меню і оснащений звуковими підказками. Вирізняється він і продуктивністю виробництва – 900 двосторонніх брайлівських сторінок щогодини. Braile Box V-4 - це офісна техніка з характеристиками промислового обладнання, яка додає впевненості незрячому операторові при роботі на ній. Думаю, що принтер додасть наснаги і допоможе у реалізації багатьох проектів, ініційованих командою Львівської політехніки», - каже Оксана Потимко, керівник «Ресурсного центру ОІТ» НУ «Львівська політехніка», інвалід I групи по зору.