На Львівщині визначили кращого командира роти (ФОТО)

У військових частинах 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України фінішував перший етап конкурсу серед командирів підрозділів, у якому за звання кращого командира роти, або батареї змагалися понад 200 офіцерів. Про це 032 інформує медіа-центр МО України.

Подібні змагання проводяться щорічно. Їхня мета – визначити найбільш підготовлених офіцерів з числа командирів різних рівнів, починаючи від первинних офіцерських керівних посад й завершуючи командиром полку, для просування їх на вищі посади, або скерування на навчання.

«Командири військових частин та окремих підрозділів прагнуть, щоби кожен офіцер вважав участь у цьому конкурсі справою своєї професійної гідності. Адже налаштування на перемогу дозволяє підвищити зацікавленість офіцерів у поглибленні свого професійного рівня, виробити тверді практичні навики в оволодінні озброєнням і військовою технікою, організації бою і його всебічному забезпеченні. До того ж і приз доволі ласий – реальна можливість обігнати своїх колег у кар’єрному плані», – говорить командир 51-ї окремої механізованої бригади 13АК полковник Володимир Яцків, підлеглі якого також брали участь у цьому змаганні.

Найбільше учасників було у категорії механізованих та танкових підрозділів. У конкурсному завданні чотири основних пункти: тактична підготовка із внесенням питань по видах забезпечення, вогнева підготовка, водіння бойових машин та фізична підготовка. До того ж, іспит з кожного предмета складався з двох частин: теоретичної  і практичної. Змагаючись у знанні теорії, конкурсанти мали надати вичерпні відповіді на п’ять питань з предметів, що виносились на конкурс.

У фінал потрапили близько 20 військовослужбовців, здебільшого  – у званні «капітан».