На Львівщині зловили банду дев'ятикласників, які обкрадали церкви (ФОТО)

Працівники патрульно-постової служби Стрийського міського відділу міліції спільно з працівниками Державної служби охорони припинили злочинну діяльність групи неповнолітніх осіб, які обкрадали храми на території Стрийського району. Про це повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Першу крадіжку працівники Моршинського райвідділу міліції зареєстрували наприкінці лютого цього року. Зловмисникам вдалось винести з храму скриньку для пожертв майже з тисячею гривень. Тоді виявити злодіїв не вдалось, хоча крадіжки зі святинь не припинялись. До цієї гучної справи, окрім правоохоронців, долучилась і громадськість. Однак, спритникам якийсь час таки вдавалось оминати ті церкви, де були виставлені засідки.

Так, уночі проти 11 червня 24-річний Василь, який проживає навпроти Храму Покрови Божої Матері, що у місті Моршин, близько 02.00 год. вийшов покурити на балкон та почув звук розбитого скла.

«Я звернув увагу, що якийсь хлопець пробігав повз церкву. Почекав 5 хвилин – він знову пробіг. Тоді я подзвонив у відділення міліції. Через п’ять хвилин вийшов на вулицю зі своїми друзями та разом з працівниками міліції затримали двох хлопців», - розповів Василь.

Відтак, завдяки небайдужості громадян, а також професійним діям досвідчених працівників міліції та держохоронців, «на гарячому» вдалося впіймати групу неповнолітніх зловмисників, які тривалий час своїми ганебними вчинками непокоїли місцевих жителів.   

Як з’ясували охоронці правопорядку, зловмисники проникали в приміщення церков через віконні шибки, якщо двері сакральних будівель не піддавались злому. Розбиваючи віконне скло, правопорушники з легкістю проникали у приміщення святинь. Всі троє – учні 9-го класу місцевих загальноосвітніх шкіл. Здебільшого цікавили злодюжок гроші зі скарбничок, щоправда, в  одній з церков вони прихопили ще й пляшку вина. Наразі слідчі встановлюють загальну суму викраденого.