Стахів у суді: як відомому українському "антивакцинатору" обирають запобіжний захід, - ВІДЕО

У Галицькому районному суді обирають запобіжний захід "антивакцинатору" Остапу Стахіву. 

Як повідомляє журналістка 032.ua, ще 17 листопада лідеру руху антивакцинаторів Остапу Стахіву суд мав обрати запобіжний захід. Перешкодою для прийняття остаточного рішення стало перебування активіста у лікарні Сваляви. Він начебто там проходив лікування. Про це на суді розповів його адвокат. 

Натомість у коментарі журналістам прокурор захисту повідомив, що інформація про лікування Стахів поки не підтверджена. А вже зранку, 18 листопада, у мережі з'явилося відео, де горе-активіста невідомі забрали з лікарні та повезли у невідомому напрямку. Переглянути його ви можете за посиланням. Зауважимо, що напередодні суд зобов'язав примусово доставити Стахіва у Львів, якщо лікарі нададуть довідку про його задовільний стан. 

Чому все почалося? Ще навесні 2020 року Остап Стахів почав поширювати у мережі інформацію про неправдивість коронавірусу. У своїх публікаціях він закликав людей не носити маски та не дотримуватися карантинних обмежень. Таку свою позицію він виправдовував порушенням конституційних прав людини. Після цього у нього почали з'являтися прихильники не лише у Львові, а й у різних куточках Україні. 

Згодом це спонукало Стахіва проводити численні акції протесту у місті Лева. А пізніше його організація "Права людини" добралася і до Києва. За словами очевидців, людей на масовий мітинг привозили автобуси та всі вони виступали з антивакцинаторськими гаслами (з фірмовими плакатами організації Стахіва). 

16 листопада у житлі горе-активіста Служба безпеки України провела обшуки, а вже ввечері повідомила йому про підозру у намаганні повалити конституційний лад у країні. За даними правоохоронців, вони змогли зібрати докази причетності організації Стахіва до Росії. Начебто ці мітинги курувалися громадянами РФ. СБУ навіть опублікувала листування, де йдеться про "збройний переворот". 

Читайте також: Під будівлею Галицького райсуду зібралися прихильники та противники Стахіва: що вимагають, - ФОТО, ВІДЕО