У Львові проведуть фестиваль "Контрасти": подробиці

Відбудеться фестиваль сучасної музики "Контрасти" впродовж 1 - 10 жовтня.  

Із 1 по 10 жовтня відбудеться фестивалю сучасної музики "Контрасти". Його організатором є Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика. Відкриття відбудеться у концертному залі Людкевича. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОДА. 

Проведуть 10 подій симфонічної, хорової та камерної музики. Гостями фестивалю будуть виконавці з України, Японії, Швейцарії, Польщі, Німеччини. Лунатиме музика композиторів з України, Чехії, Угорщини, Австрії, Німеччини, Швеції, Латвії, Іспанії, Ірландії, Польщі, Швейцарії, Франції, США.

Своєрідною основною лінією стане пов’язана з вшануванням класика української музики, патрона Львівської національної філармонії Мирослава Скорика. Музика Скорика ввійде до багатьох програм.

Симфонічні програми цьогоріч стануть окрасою фестивалю. Швейцарський диригент Сімон Камартін привезе до Львова щойно віднайдені у нововідкритому музичному відділі Цюрихської бібліотеки партитури Германа фон Ґленка, Ганса Шойбле, Германа Ґьотца. 

Звучатимуть також світові прем’єри творів Богдани Фроляк та Ганни Гаврилець. Презентують твори митців XX століття - П’єра Вісмера, Вітольда Лютославського, а також відомих новітніх українських авторів - зокрема, Олександра Щетинського.

Струнний квартет імені Левка Ревуцького приїздить на фестиваль із програмою-маніфестом про те, що сучасна академічна музика може бути мелодійною, колоритною, чуттєвою, але водночас і новаторською та актуальною. Твори Золтана Алмаші, Томаса Єннефельта, Любави Сидоренко, Богдана Сегіна, Марцеля Хижинського та Сергія Пілютикова відобразять розмаїття наявних тенденцій.

Артистичний директор фестивалю Богдан Сегін зазначив, що 9 жовтня відбудеться унікальна мистецька подія в Україні - "Ніч контрастів". Це і чергування рафінованих камерних концертів у локаціях Філармонії, прем’єрний показ інтернаціонального відеоконцерту та аудіовізуальний проєкт на площі Маланюка біля нововстановленої скульптурної композиції львівському Моцарту. 

Під час Фестивалю у фоє Концертного залу Людкевича триватиме експозиція робіт львівської художниці Олександри Головатої, одна із яких сформувала основний візуал до цьогорічних "Контрастів". 

Читайте також: Ремонт вулиці Бандери: із 1 жовтня відкриють ще одну ділянку

Фото на головній: пресслужби Львівської ОДА