Карантин у Львові: як пом'якшили вимоги щодо роботи початкової школи та дитсадків із 23 вересня

Уряд ухвалив рішення, що початкову школу та дитячі садочки не закриватимуть.

Із 23 вересня у Львові та Україні загалом встановили "жовтий" рівень епіднебезпеки. Зокрема, запровадили обмеження, що стосуються закладів освіти. Уряд окремо розглянув питання щодо роботи дитячих садків та початкової школи. Про це повідомили на сайті Міністерства охорони здоров'я

Уряд вважає доцільним дозволити працювати дитячим садочкам та початковій школі (1 - 4 клас) за будь-якого рівня епіднебезпеки. Вважають, що ці діти потребують безпосереднього контакту з вихователем чи викладачем.

Умова щодо наявності 80% вакцинованого персоналу не поширюватиметься на заклади дошкільної освіти, спеціальні заклади загальної середньої освіти, 1-4 класи закладів ЗСО. Вони продовжуватимуть працювати в очному форматі з дотриманням протиепідемічних норм. 

"Ми пом’якшуємо вимоги до карантинних обмежень та дозволяємо дитячим садочкам та початковій школі працювати незалежно від рівня епіднебепеки. Закликаємо викладачів зробити свідомий вибір та вакцинуватися від коронавірусу. Адже якщо в закладі розпочнеться спалах, то він буде закритий”, - повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Перелік обмежень

Читайте також: "Жовта зона" у Червонограді: як працюватимуть школи, - ВІДЕО

Фото на головній умовне: з відкритих джерел