Що подивитись у Львові: родзинки міста та цікаві факти про них, - ФОТО

Пропонуємо добірку локацій, що подивитись у Львові. 

Львів - місто із багатою історією, де щодня безліч туристів. Воно налічує низку визначних місць, які популярні і серед гостей, і серед жителів. Кореспондентка 032.ua пропонує дізнатися цікаві факти про п'ять родзинок міста Лева. 

Оперний театр

Львівський оперний театр є справжньою окрасою центральної частини. Це візитівка міста із цікавою історією, яку відкрили у 1900 році.  Жителі дуже хотіли  мати нову величну театральну будівлю, що "пожертвували" заради цього набережною.

Коли проходите біля Оперного театру, варто звернути увагу на верхівку будівлі, із якою пов'язана цікава історія. Там висодить постать "Слави" із пальмовою гілкою. Відомо, що місцевий професор, який викладач акушерство переконував, що округлий живіт статуї є ознакою четвертого місяця вагітності. Його вдалося це підтвердити, відвідавши зі скульпторами натурщицю. Відтак, статую, яку ви бачите на будівлі зображена вагітною. 

Львівський професор, що викладав гінекологію та акушерство, переконував, що округлий животик статуї є ознакою четвертого місяця вагітності. Йому вдалося навіть це підтвердити. Відвідав із скульпторами натурщицю, яка розповіла, що це дійсно так. Отож, статуя на Оперному театрі зображена вагітною. 

Оперний театр

Палац Потоцьких 

Ще одна розкішна споруда у центральній сторуді Львова розташована на вулиці Коперника. Йдеться про Палац Потоцьких. До 1879 року на території був великий міський парк.

Відомо, що палац "пережив" декілька несприятливих подій. Зокрема, у 1919 році на будівлю впав літак, що брав участь у показових польотах. Внаслідок цього виникла пожежа, у результаті довелося провести ремонт.

Окрім того, тривалий час у будівлі палацу одружувалися. Цьогоріч цю традицію відновили та запровадили послугу у цій локації - "шлюб за добу". 

Палац Потоцьких у наш час

Міська ратуша 

У серці старого міста Лева височить міська ратуша. Це культова споруда із оглядовим майданчиком. За свою історію будівля неоднаразового горіли і її відновлювали. Вежу Ратуші завжди прикрашав годинник, про перший згадують ще у 1404 році.

Зі спорудою пов'язано декілька легенд. Зокрема, про труну із монахом, яка літає по ратуші. Говорять, що привид у вигляді труни  блукав у ратуші, лякаючи сторожу, однак довго не могли зрозуміти причину його появи. Одного разу суддя згадав, що колись на смерть засудили невинного чоловіка, після того і розпочав з'являтися привид. Вважалося, що була пересторога для суддів, щоб вони оголошували правильний вирок. 

Ратуша у Львові

Читайте також: Якими були перші готелі Львова: історія споруд, які зустрічали туристів, - ФОТО

Фото на головній умовне, автор: Роман Балук