“Жовта зона” у Львові: які обмеження діятимуть для вакцинованих та невакцинованих

Які обмеження діятимуть, коли Львів опиниться у “жовтій зоні”.

Як повідомляє 032.ua, в Україні почали фіксувати активний приріст захворювання на COVID-19. Майже щодня за добу фіксують понад 3000 нових хворих на коронавірус. Тому уряд, аби запобігти поширенню хвороби, планує ввести в усій Україні “жовтий” рівень епідситуації.

Якщо влада прийме таке рішення, то Львівщину очікують зміни та нові карантинні обмеження. Сьогодні область займає перші позиції по кількості нових хворих на COVID-19.

14 вересня Кабмін встановив нові карантинні обмеження, що діятимуть у “жовтій” та “червоній” зонах. І ці умови відрізнятимуться для вакцинованого та невакцинованого населення. Нові карантинні обмеження діятимуть вже з наступного тижня.

Отож, тепер у додатку “Дія” працюватиме нова функція - сертифікат вакцинації. Якщо людина отримала 2 дози вакцини, то він матиме зелене забарвлення, якщо ж лише одну - то жовте. Також в урядовому додатку можна буде знайти інформація про проходження ПЛР-тестування, яка діятиме лише 72 години.

Окрім цього, жителі Львівщині повинні обов’язково носити маски у громадських місцях та транспорті (незалежно від вакцинації).

Якщо на Львівщині встановлять “жовтий” рівень епідситуації, то в області заборонять:

  • масові заходи за участю більше 1 особи на 4 кв. метри;
  • роботу кінотеатрів та інших закладів культури, якщо їх заповненість перевищує 50%;
  • роботу спортзалів та фітнес-центрів, якщо буде більше 1 людини на 10 метрів квадратних;
  • роботу закладів освіти, якщо менше 80% персоналу отримали вакцину.

Хочемо зауважити, що роботу закладів не обмежуватимуть за часом. Власники вирішуватимуть, чи будуть вони надавати пошуки лише вакцинованим відвідувачам.

Також у МОЗ повідомили, що усі вище наведені обмеження не будуть застосовуватися, якщо понад 80% персоналу та 100% відвідувачів будуть вакциновані, хоча б однією дозою вакцини. Це правило не поширюється на осіб до 18 років. 

Як працюватимуть заклади освіти у “жовтій” зоні на Львівщині?

Вище ми наводили, що закладам освіти забороняють працювати офлайн, якщо менше ніж 80% працівників отримали вакцину (навіть, якщо 1 дозу). У іншому випадку навчальні заклади зможуть працювати безперешкодно.

Які обмеження діятимуть у "жовтій" зоні

Читайте також: Кабмін продовжив дію "зелених" ковід-сертифікатів