Куди поїхати біля Львова: ТОП озер для відпочинку в області, - ФОТО

Пропонуємо добірку озер біля Львова, де можна відпочити на природі. 

У літній період відпочинок біля водойми є одним із найпопулярніших. Нарешті жителі Львівщини дочекалися по-справжньому теплих та сонячних днів, тому можна планувати вихідні на пляжі. Кореспондентка 032.ua пропонує дізнатися про одні із найпопулярніших озер, що неподалік Львова

Озеро у Брюховичах

Озеро у Брюховичах є одним із найвідоміших місць для масового відпочинку серед жителів Львівщини. Це чудова локація, яка придатна для купання. Йдеться про став №1  (готельний комплекс "Колиба"), а також став №3. Там є можливість користуватися лежаками, альтанками та мангалом, однак за це варто буде заплатити. 

Озеро у Брюховичах

Адреса та як доїхати: водойми розташовані на вулицях Бурденка та Курортній у Брюховичах. Це біля Львова, тому з центру міста на автомобілі вдасться доїхати орієнтовно за 25 хвилин. Добратися можна і автобусами маршруту №123, 22 та 8. Зупинка є у декількох метрах від відпочинкового комплексу. 

Озеро "Альбатрос" у Волі-Гомулецькій 

Неподалік від Брюхович розташована ще одна водойма Львівщини. Йдеться про озеро на базі відпочинку "Альбатрос" у селі Воля-Гомулецька Жовківського району. Там є пляж, де також всі охочі зможуть покупатися і відпочити. 

База відпочинку "Альбатрос"

Адреса та як доїхати: озеро розташоване у селі Воля-Гомулецька на вулиці Озерній. Автомобілем із центру Львова їхати потрібно буде близько 30 хвилин. Окрім того, курсує автобус маршруту №22. Зупинка буде на вулиці Під Осовою, а після цього до бази відпочинку потрібно буде пройти 15 хвилин. 

Озера "Задорожнє"

Озеро "Задорожнє" (також відоме як "Байкал") розташоване на Львівщині у Стрийському районі. Водойма утворилася там, де раніше був піщаний кар’єр. Вона досить велика за розмірами, тому навколо неї багато облаштованих пляжів, де можна позасмагати, покупатися та покататися на водних атракціонах. На кожній відпочинковій зоні встановлені свої ціни за вхід. 

Озеро Задорожнє

Адреса та як доїхати: озеро розташоване за 40 км від Львова у Стрийському районі. На автомобілі поїздка туди займе близько однієї години. 

Озеро Муроване

Неподалік Львова розташоване озеро Муроване. Навколо озера облаштований піщаний пляж із усіх боків, є дерева, а посередині самої водойми є острівець. У цієї водойми невелика глибина. Відвідувачі також мають можливість взяти в оренду альтанку та мангал для відпочинку на природі.  

Озеро Муроване

Адреса та як доїхати: озеро - за 10 км від центру Львова, тому доволі зручно доїхати будь-яким видом транспорту. На автомобілі треба проїхати до кінця Мурованого і повернути праворуч. Курсують і маршрутки, йдеться про №9 та №114. 

Озеро "Молодіжне" у Перемишлянах

Виїхати на природу можна до водойми на Львівщині у Перемишлянах. Там є озеро "Молодіжне", де відпочиває багато місцевих. Облаштована пляжна зона та паркінг для автомобілів. 

Озеро "Молодіжне"

Адреса та як доїхати: водойма у Перемишлянах за майже 50 км від Львова. Можна добратися автівкою, тоді дорога займе орієнтовно годину часу. До цього міста їздять і маршрутки із автостанцій №5 та 6. 

"Львівська Швейцарія" у Давидові 

Зручна локація для відпочинку неподалік Львова - "Львівська Швейцарія". На території комплексу є піщаний пляж, а за ним - трав’яниста галявина. Через озеро побудували місток, звідки можна насолодитися краєвидами. Є також кілька відкритих спортивних майданчиків, місця для кемпінгу, зона барбекю і парковка. 

Львівська Швейцарія"

Адреса та як доїхати: озеро розташоване за 14 кілометрів від Львова. На власному автомобілі туди можна доїхати орієнтовно за 40 хвилин, залежить від ситуації на дорогах. 

"Чарівні озера" у селі Майдан

На Львівщині у Жовківському районі вдасться відпочити біля водойми на території відпочинкового комплексу "Чарівні озера". На території працює кафе, тенісний корт, можна пограти у волейбол, є альтанки з мангалами та облаштований мотузковий парк. Чудова нагода активно відпочити біля озера. 

"Чарівні озера"

Адреса та як доїхати: озеро розташоване у селі Майдан на вулиці Степана Бандери. Автомобілем із центру Львова можна доїхати за годину. 

Озеро на базі відпочинку "Верещиця"

База відпочинку "Верещиця" розташована неподалік Львова у Яворівському національному природному парку. Біля бази є гарний ліс і озеро з облаштованим піщаним пляжем. На його території можна відпочити за столиками та в альтанках. Передбачена стоянка для автомобілів. 

Зона відпочинку "Верещиця"

Адреса та як доїхати: добратися до цієї бази відпочинку із центру Львова можна за 50 хвилин. Їхати потрібно по трасі Львів - Новояворівськ. При в'їзді в село Верещиця треба буде повернути праворуч і через метрів 300 - 500 ліворуч зможете знайти це озеро. 

Озеро на базі відпочинку "Бухта Вікінгів"

У Старому Селі на території бази відпочинку "Бухта Вікінгів" є три озера. Поблизу найбільшої водойми облаштували пляж із піску. Там є душ, туалет і пірс. Це одна із локацій, де жителі можуть відпочити та позасмагати у літній сезон. 

Пляж у Старому Селі

Адреса та як доїхати: озеро у Старому Селі розташоване на вулиці Лісовій. Від центру Львова доїхати автомобілем можна за 50 хвилин - годину. Окрім того, добратися вийде і автобусом, який курсує до села, зокрема, з автостанції №5. 

"Озерний край" у Пустомитах 

Недалеко від Львова у Пустомитах на території бази відпочинку "Озерний край" розташоване озеро. Воно невелике, однак у спеку буде хорошою локацією, де можна орендувати лежаки та відпочити. 

"Озерний край"

Адреси та як доїхати: зі Львова до водойми у Пустомитах можна доїхати електричкою. Окрім того, курсують маршрутки №141, 132 та №119, однак варто врахувати, що від кінцевої зупинки доведеться досить немало пройти пішки. Автомобілем дорога займе близько 40 хвилин. 

Зазначимо, щоб відпочинок біля озера був безпечним, варто купатися лише у призначених і обладнаних для цього водоймах, а також дотримуватися правил поведінки. Окрім того, перед поїздкою варто переконатися, чи відкриті бази відпочинку під час карантину. 

Наразі на Львівщині дозволили для купання: пляжі у Моршині, Золочеві та Перемишлянах, 7 пляжів на водоймі поблизу з/ст. "Задорожнє", пляж на рекреаційній водоймі Яворівського Національного природного парку, а також стави №1 та №3 у Брюховичах і озеро у селі Воля-Гомулецька. 

Нагадаємо, раніше кореспондентка 032.ua розповідала про добірку цікавих господарств на Львівщині. Отож, пропонуємо дізнатися, які ферми можна побачити біля Львова. 

Читайте також: ТОП університетів Львова: куди можна вступити у 2021 році, - ФОТО

Фото на головній: відпочинковий комплекс "Корса", фейсбук