У Львові зʼявиться вулиця Вакарчука

До мерії Львова звернулась ініціативна група щодо гідного вшанування пам’яті видатного львів’янина Івана Вакарчука, колишнього ректора Львівського національного університету імені Івана Франка.

В свою чергу міський голова Львова Андрій Садовий запевнив, що місто підтримає прохання ініціативної групи щодо вшанування Івана Вакарчука.

«Іван Вакарчук дуже багато зробив для нашого міста, для України. Ми спільно з ініціативною групою будемо здійснювати всі кроки для належного вшанування його імені», – сказав мер Львова під час засідання сесії ЛМР.

Ініціативна група «Фундація Івана Вакарчука» була створена в березні цього року з метою вшанування пам’яті виданого вченого світового рівня. Найближчі завдання фундації – видання книги спогадів про Івана Вакарчука, започаткування іменної стипендії для студентів і молодих вчених ЛНУ, проведення щорічної наукової конференції ім. І. Вакарчука, перейменування вулиці, встановлення художньої меморіальної таблиці та спорудження пам’ятника вченому у Львові.

Нагадаємо, що доктор фізико-математичних наук, Герой України Іван Вакарчука протягом 1990–2007 і 2010—2013 років був ректором Львівського університету ім. Франка.

З 18 грудня 2007 по 11 березня 2010  Іван Вакарчук був міністром освіти і науки України. Він батько лідера рок-гурту «Океан Ельзи», політика Святослава Вакарчука.

Помер Іван Вакарчук 4 квітня 2020 року у Львові. Похован на Личаківському цвинтарі.

Читайте також: Помер колишній ректор Львівського університету Іван Вакарчук на 74-му році життя