«Відкритий світ» став доступним львівським школярам

Львівська школа №18 обрана пілотною у впровадженні національного проекту «Відкритий світ», оскільки за останні роки учні школи показують високі досягнення з інформатики та інформаційних технологій на різних олімпіадах та конкурсах. Відтак, наступного тижня школа повинна отримати на майже 1 млн грн електронного та комп’ютерного обладнання.

«Ми подавали інформацію на Національний проект «Відкритий світ». Приємно, що досягнення наших учнів та вчителів врахували. Адже школа неодноразово перемагала у Олімпіадах з інформатики, в районних та всеукраїнських конкурсах. Торік вихованець нашої школи, єдиний з Львівської області, став переможцем IV етапу Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій, що проходила у м. Дніпропетровськ. Цього року ми також брали участь у Всеукраїнській олімпіаді.

Вчора нам повідомили, що вже наступного тижня у школу привезуть обладнання. Йдеться про 60 планшетів, 10 ноутбуків, 5 мультимедійних проекторів, 3 інтерактивні дошки, тощо», - розповів директор СЗШ №18 м. Львова Олег Мохнацький.

Нагадаємо, у школі №18 функціонує 29 класів, у яких навчається 757 учнів 5-11-х класів. У навчальному закладі працює 74 педагогічних працівники, з яких 38 мають вищу кваліфікаційну категорію, 26 учителів – із педагогічним званням «старший учитель», 7 – із педзванням «учитель-методист», 1 Заслужений учитель України.

«Сто відсотків наших педагогічних працівників мають навики у роботі з комп’ютером, пройшовши курси підвищення кваліфікації за програмою «Microsoft. Партнерство у навчанні» або за програмою «Intel. Навчання для майбутнього».

Четвертий рік школа є опорною з питань «Використання інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховному процесі» на основі розробленої Програми інформатизації освіти в СЗШ №18 м. Львова.

Щороку вихованці школи стають призерами та переможцями ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики та інформаційних технологій. З 2006 року школярі нашого навчального закладу беруть участь у конкурсах учнівських проектів за програмою «Intel. Навчання для майбутнього» і стають переможцями як районного, так і міського етапів конкурсу, використовуючи у своїх науково-дослідницьких та пошукових проектах міжпредметні зв’язки.

Учні школи є переможцями і призерами конкурсу юних користувачів ПК «Інформатик».

Навіть сайт школи, розроблений учнями під керівництвом вчителя інформатики, на районному конкурсі визнаний кращим», - розповів директор СЗШ №18 м. Львова Олег Мохнацький.