Не зважаючи на те, що салат “Олів'є” придумав француз, ця страва стала традиційною на столі українців. Сьогодні існує дуже багато різноманітних рецептів цього салату. До нього додають яловичину, свинину та інші нетипові інгредієнти, однак від цього він стає не менш святковим і смачним.
Журналістка 032.ua пропонує п’ять рецептів салату “Олів’є” на будь-яким смак, що зможе прикрасити святковий стіл.
Рецепт класичного салату "Олів'є"
Для приготування цього салату вам знадобляться такі інгредієнти: картопля (5 штук), морква (2 великі), консервований горошок (1 банка), солоні та мариновані огірки (4-5 шт.), яйця (6 шт.), цибуля (1 шт.), зелень, майонез, ковбаса молочна (300 - 400 г).
Приготування:
Картоплю та моркву потрібно варити у шкірці до повної готовності. В одну каструлю нарізати ковбасу, огірки, варені яйця та цибулю. До попередніх інгредієнтів додати горошок, нарізану моркву та картоплю. Усі інгредієнти перемішати, далі додати зелень та майонез.
Рецепт дієтичного салату "Олів'є"
Для приготування візьміть: куряче філе (2 шт.), свіжий огірок (1 шт.), мариновані орігки (2 шт.), заморожений горошок (350 грам), морква (1 шт.), яйця (4 шт.), сметану (або йогурт), французьку гірчицю та сіль.
Приготування:
Спочатку потрібно зварити куряче філе, моркву та яйця. Заморожений горошок необхідно декілька хвилин проварити у соленому окропі. Відварені яйця, моркву, огірки та куряче філе потрібно нарізати кубиками. Усі інгредієнти перемішати та додати сметану та гірчицю. Прикрасити страву можна зеленню.
Рецепт салату "Олів'є" з крабовими паличками
Інгредієнти: картопля (4 шт.), морква (2 шт.), яйця (2 шт), крабові палички (200 грам), 1 огірок, майонез (250 грам), сіль за смаком.
Приготування:
Моркву, картоплю та яйця потрібно відварити, а після охолодження нарізати кубиками. У тарілку порізати крабові палички, огірок, та інші інгредієнти. Усе перемішати, посолити та додати майонез.
Рецепт салату "Олів'є" з шинкою та ананасом
Приготуйте такі інгредієнти: куряче філе (200 грам),шинка (100 грам), сіль (за смаком), картопля (3-4 шт.), ананас (100 грам), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), мелений перець та майонез (100 грам).
Приготування:
Спочатку необхідно відварити куряче філе, картоплю та моркву. Після цього шинку, курку, моркву, картоплю, ананас та цибулю дрібно нарізаємо у велику тару. Далі потрібно змішати усі інгредієнти та заправити салат майонезом, можна додати солі та перцю за смаком.
Рецепт веганського салату "Олів'є"
Для приготування візьміть такі продукти: батат (1 шт.), корінь селери (250 грам), огірки солоні (3 шт.), цибуля (1 шт.), оливкова олія (5 ст. ложок), горіхи кеш’ю (150 грам), фініки (3 шт.), часник (2 зубчики), сік лимонний (40 грам), сіль за смаком.
Приготування:
Спочатку потрібно нарізати кубиками батат, корінь селери, огірки і цибулю. Далі потрібно приготувати майонез. Для цього подрібніть горіхи (у блендері), додайте часник, фініки, лимонний сік та олію. Потім нарізані овочі змішайте з сироїдським майонезом. Вуаля, веганський салат “Олів'є” готовий.
Читайте також: Як курсуватимуть трамваї у Львові у новорічну ніч, - РОЗКЛАД