6 рецептів легких та бюджетних закусок до святкового столу 2021

Фото - з відкритого доступу

До Нового року залишився тиждень, тому прийшов час планувати страви до святкового столу. Поміж традиційних новорічних страв на столі господарі хочуть здивувати своїх близьких та друзів незвичними закусками.

Журналістка 032.ua підготувала шість рецептів легких та бюджетних закусок, які прикрасять святковий стіл.

Шпажки з ковбасою та оливками

Інгредієнти: копчена або сиров’ялена ковбаса, плавлений сирок, оливки чи маслини. Перед приготуванням тонко наріжте ковбасу та підготуєте оливки. Далі змастіть шматочки ковбаси плавленим сиром та заверніть рулет. За допомогою шпажок сформуйте страву: спершу нанижіть оливку, а потім ковбасний рулетик. Викладіть страву на тарілку і прикрасьте зеленню.

Закуска з яєць

Для приготування вам необхідно взяти 10 яєць, майонез, перець, сіль та плавлений сирок. Спершу потрібно відварити яйця до повної готовності та почистити їх. Обережно розріжте кожне яйце навпіл та вийміть жовтки. У окрему тарілку покладіть жовтки, майонез, сіль, перець та натріть туди плавленого сирка. Ретельно змішайте усі інгредієнти до однорідної маси, а потім викладіть утворену суміш у відварений яєчний жовток. Прикрасьте страву зеленню.

Рулет з огірком, сиром та лавашем

Для приготування цієї закуски вам знадобиться усього три інгредієнти: огірки, лаваш та плавлений сир. Вам потрібно змастити лаваш плавленим сиром та викласти по всьому периметру тонко нарізаний огірок. Сформувати з цього рулет та порізати на шматочки. Для різноманітності можете зробити такі ж самі рулети з червоною рибою та зеленню.

Сирні рулетики з шинкою

Для приготування візьміть: 350 грам шинки, 1 пачку плавленого сиру, петрушку, базилік, маслини, перець та сіль. Поріжте на шматочки шинку та помажте її плавленим сиром. Додайте усередину зелень та порізані маслини. За допомогою шпажок сформуйте рулетики. Страву прикрасьте залишками зелені.

Гриби у клярі

Інгредієнти: 10 невеликих печериць, 2 склянки олії, панірувальні сухарики, борошно, 2 яйця, склянка молока, сіль, чорний перець. Гриби потрібно почистити і відварити близько 10 хвилин. Після цього приготуйте кляр: змішайте яйця з молоком, сіллю та перцем. Олію налийте у каструлю та розігрівайте на невеликому вогні. Нанижіть гриби на виделку, вмочіть їх спочатку у кляр, а потім у борошно та сухарі. Далі опустіть їх у олію та тримайте, поки не з’явиться світло-коричнева кірка. Страву викладіть на тарілку та прикрасьте петрушкою та кропом.

Тарталетки з грибами

Для приготування підготуйте: кілька тарталеток, 1 цибулину, 400 гр грибів (печериць), твердий сир, олію, сіль та перець (за смаком). Гриби необхідно помити, почистити та порізати на маленькі шматочки. На сковорідці необхідно обсмажити гриби та цибулю, а потім туди натерти твердий сир. Готову суміш покладіть у тарталетки та прикрасьте зеленню.

Читайте також: Гірськолижні курорти та комплекси на Львівщині: як доїхати та де поселитися