У школах Львова встановили контейнери для роздільного збору сміття

У школах Львова розпочали встановлювати контейнери для роздільного збору сміття. За кошти благодійників вдалося виготовити 500 контейнерів, які незабаром будуть у всіх закладах середньої освіти Львова.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, перші контейнери 16 грудня передали у школу №8 та ліцей "Просвіта". У січні - лютому ще 40 шкіл отримають такі контейнери, а також деякі дитсадки, бібліотеки і Центр дитячої та юнацької творчості Галичини. Там встановлять контейнери для збору макулатури, використаного пластику і скла, а виручені кошти від зданої сировини можна буде використати на потреби школи.

Контейнери для вторсировини

Екологічна ініціатива "Чисте місто" стартувала 2018 року у Львові. До придбання контейнерів долучається місцевий бізнес, наприклад, зараз кошти на виготовлення контейнерів дала мережа АЗС ОККО.

"Встановлення контейнерів поєднуємо з просвітницькою роботою. Ми прагнемо, щоб і діти, і вчителі, і батьки зрозуміли важливість сортування сміття, щоб це увійшло у звичку не тільки в школі, а й удома, на роботі чи будь-де. Тому ми проводили й далі будемо проводити екологічні тренінги, обмін досвідом, екскурсії на об'єкти, де збір вторсировини вже успішно працює", - зазначив координатор проєкту "Чисте місто" Олег Котис.

Читайте також: Як у Львові відзначатимуть Різдво та Новий рік: повна програма святкувань