10 фільмів з новорічно-різдвяною атмосферою, які варто подивитися

Новорічно-різдвяна пора - одна з найгарніших у Львові. Святкові гірлянди, гарно вбрана ялинка, подарунки, мандаринки… А що робити, коли немає найголовнішого - снігу? Створити собі атмосферу! Найкраще для цього підійдуть тематичні фільми, як добре знані, так і, можливо, невідомі широкому колу глядачів. Редакція 032.ua підготувала добірку фільмів з новорічною атмосферою.

“Сам удома”

Франшиза “Сам удома” (Home Alone) уже давно стала традиційною на Новий рік для багатьох кіноманів. Перша історія про хлопчика, що залишився вдома сам на свята, побачила світ 1990 року і захоплює глядачів донині. Пізніше вийшли інші фільми з серії у 1992, 1997, 2002 та 2012 роках - вистачить на цілий передноворічний вечір.

“Чотири кімнати”

Фільм “Чотири кімнати”(Four Rooms) 1995 року - це свого роду антологія з чотирьох епізодів, де знявся Тім Рот у ролі коридорного Теда. Події відбуваються у готелі в Лос-Анджелесі напередодні Нового року. Працівник по черзі обслуговує різні кімнати, де у дивних ситуаціях глядач впізнає Антоніо Бандераса, Мадонну, Квентіна Тарантіно і Брюса Вілліса.

“Вік Адалін”

Романтична фантастична мелодрама 2015 року “Вік Адалін” (The Age of Adaline) розповідає про життя Адалін, яка пережила автокатастрофу та перестала старіти. Коли цей факт уже було неможливо приховувати, Адалін обірвала усі старі контакти. На святкуванні Нового року вона зустрічає молодого хлопця, і з цієї зустрічі починаються нові зміни у її житті.

“Едвард Руки-ножиці”

1990 року Тім Бертон зняв фантастичний фільм про незвичайного юнака, Едварда, якого створив винахідник з ножицями замість рук. Хлопець дуже хотів познайомитися з людьми, тож коли потрапив до міста, зміг завоювати їхню увагу. Але містяни прагнули понад усе скористатися його довірливістю задля особистої вигоди.

“Клаус”

Торік Серхіо Паблос випустив свій дебютний анімований фільм “Клаус”. Це різдвяна комедія, що базується навколо міфу про виникнення Санта-Клауса.

“Секретна служба Санта-Клауса”

Анімаційний фільм “Arthur Christmas” створили порівняно давно, 2011 року. Але він не втрачає свого шарму. Тільки цього разу головним є не Санта-Клаус, а його молодший син Артур. Діти Санти допомагають йому розносити подарунки на Різдво, а Артур працює у поштовому відділі, тож його не сприймають надто серйозно. Втім, якось у нього з’являється можливість довести свої вміння та врятувати Різдво.

“Гремліни”

Не завжди свята бувають чарівними - це доводить комедійний фільм жахів 1984 року “Гремліни” (Gremlins). Усе почалося з того, що винахідних подарував своєму синові на Різдво дивного звіра з китайського магазину. Його не можна мочити, але якось хлопець пролив на нього воду і замість одного створіння народилося п’ять. Усі вони були дуже агресивними і з часом почали тероризувати ціле місто.

“Крампус: викрадач Різдва”

Ще один жахайчик на різдвяну тематику базується на міфі про Крампуса та побачив світ 2015 року. Традиційно, велика родина збирається у будинку на святкування, але замість подарунків увечері на них чекає прихід лихого демона Крампуса, якому потрібні лише людські життя.

“Людина, що винайшла Різдво”

Фільм 2017 року розповідає про того, хто зробив святкування Різдва чарівним та популярним - Чарльза Дікенса. Про те, як він написав “Різдвяну пісню в прозі” і з якими труднощами досягнув того, що її таки видали.

“Ґрінч”

Анімаційний фільм розповідає про Ґрінча за мотивами книги Доктора Сьюза та однойменного кінофільму 2000 року. Головний міфічний персонаж - зелений Ґрінч - не любить Різдво, а ось містяни неподалік його печери - обожнюють і ретельно готуються. Похмурий та сумний головний герой (роль якого озвучує Бенедикт Камбербетч) вирішує раз і назавжди позбавити людей цього свята.

Читайте також: Хто з відомих львів’ян народився у Рік Бика, - ФОТО