Що шукали українці в Google впродовж 2020 року: найпопулярніші запити

Наприкінці 2020 року у компанії Google оприлюднили рейтинг найпопулярніших пошукових запитів серед українських користувачів. Оскільки при формуванні рейтингу використовують мову оригіналу, то багато запитів є російською мовою.

Як передає 032.ua, прогнозовано, найпопулярнішим запитом року, що минає, було слово "коронавірус". Люди шукали пов'язані з цим "рекомендації", "симптоми" та перебіг "карантину в Україні". Зросла також кількість запитів щодо дистанційного навчання, зокрема назви сервісів для відеоконференції, щодо створення масок і антисептиків вдома та купівлі респіраторів і пульсоксиметрів.

Українці також цікавилися виборами у США, телевізійним шоу "Холостячка" і святами 2020 року. У категорії "Персона" мешканці України шукали інформацію про  Олексія Навального, Джо Байдена і Олександра Лукашенко, а також про людей, які померли, -  актора Бориса Клюєва, баскетболіста Кобі Брайанта і письменника-сатирика Михаїла Жванецького та інших.

Гуглили і назви фільмів, зокрема "Заразу" Стівена Содерберга, який побачив світ 2011 року, але пік його популярності припав на період пандемії. Серед іншого нове кіно, сиквели уже відомих серій, наприклад, "Чаклунка: Повелителька темряви", "Крижане серце 2", а також цілком нові твори, як-то: "Відьмак", "Паразити", "Скажене весілля 2", "Паразити", "Спіймати Кайдаша".

У списку популярних "покупок" опинився iPhone 12, а серед книг - роман Луїзи Мей Олкотт "Маленькі жінки", "Гордість і упередження" Джейн Остін, "Відьмак" Анджея Сапковського, "1984" Джорджа Оруелла та "Воно" Стівена Кінга.

Крім того, українці цікавилися тим, що таке пандемія, коронавірус, локдаун, карантин вихідного дня, як повернути нюх, що означає молодіжний сленг (ауф, краш і крінж), як вийти заміж, чому горить Австралія і як зробити все добре.

Повний список найпопулярніших запитів 2020 року в Україні такий (запити наведені мовою оригіналу):

Читайте також: Головне англійське слово 2020 року оголосили: це не "коронавірус"