Твердий борщ, рідкий хліб та желейні вареники - меню львівської молекулярної кухні

Львів уже звик до незвичайних ресторанних концепцій. Відтак, власникам нових закладів доводиться проявляти неабияку фантазію, щоб його ресторан помітили. Нещодавно у яльвові запрацював ресторан «У темряві», а згідно інформації сайту kava.lviv.ua цього тижня відома група ресторанів у Львові відкриває заклад, якого ще немає на ресторанній мапі міста.

Новий заклад розташований в самому серці міста – у приміщенні колишньої  їдальні Ратуші. Його головна «фішка» - не розваги і атракції, а саме кухня. І не просто кухня, а молекулярна кухня.

За словами одного зі співвласників закладу, закладу такого рівня наразі в Україні ще немає. Розрахований він передовсім на туристів, які приїжджають з Європи, знаються на кухні, готові за неї платити, а також можуть  оцінити її якість. 

Кухня в ресторані – українська. В меню – твердий борщ, рідкий хліб, желейні вареники та інші традиційні українські страви, що пройшли молекулярну обробку на спеціальному обладнанні. 

Як стало відомо, шеф-кухар ресторану – випускник хімічного факультету ЛНУ ім. І.Франка, який пройшов кількамісячне стажування у знаменитому лондонському ресторані Хестона Блюменталя The Fat Duck. Сам Хестон Блюменталь також запрошений на відкриття, проте чи зможе відвідати Львів наразі невідомо.

Довідка

Молекулярна кухня - новий напрям у гастрономії, створений на межі кулінарії та хімії. У його основі твердження про те, що між різними продуктами є особливі молекулярні зв'язки. Їх сполучення може подарувати нам зовсім несподівані смакові поєднання. Для приготування страв молекулярної кухні кулінари застосовують  сучасні технології, а також рідкий азот, вакуум, високі температури, агар-агар та багато інших елементів з  хімічної лабораторії. Піддаючи продукти особливій обробці, поєднуючи непоєднуване, намагаючись розділити продукти на молекули й придумати їх нове поєднання, кухарі пропонують вам здійснити захоплюючу подорож у світ нових смакових відчуттів.

У багатьох ресторанах вам подадуть незвичайні навіть за зовнішнім виглядом страви. Найчастіше знайомі нам продукти будуть створені у вигляді піни, льоду або желе. Змінюється структура, змінюється смак, змінюється ставлення до їжі.

Новини компаній
15:00, Вчора