Верховна Рада поступилася ФОПам: відтермінували обов'язкове використання касових апаратів

1 грудня у Верховній Раді України прийняли за основу та в цілому закон 4439-д, яким надають переваги та відтермінування для ФОПів щодо використання касових апаратів та компенсації споживачам.

Як передає 032.ua, новий закон вносить зміни до Податкового кодексу та інших законів і відтерміновує обов'язкове використання касових апаратів до 2022 року для усіх ФОПів, крім тих, що торгують технікою, ліками і ювелірними виробами.

Серед іншого, для фізичних осіб-підприємців ліквідували механізм компенсації покупцям за скаргами щодо порушень розрахункових операцій (так званий кешбек). Також прив'язали ліміти до мінімалки: 1 група — 167 розмірів мінімальної зарплати (МЗП); 2 група — 834 МЗП; 3 група — 1167 МЗП; прив'язали та частково підняли ліміт, із настанням якого настає обов'язкове застосування касових апаратів (з 1 млн грн до 220 мінімальних зарплат) та скасували низку штрафів, зокрема за невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі у звіті РРО.

Нагадаємо, раніше у Львові, Львівській та інших областях підприємці масово протестували проти запровадження касових апаратів та інших змін до Податкового кодексу. Так, на початку листопада мікропідприємці перекривали траси з вимогою "забезпечити право на працю", а у вересні пікетували біля стін Львівської ОДА.

Читайте також: Стало відомо, кого обрали головою Львівської облради і головами фракцій

Фото на головній з архіву 032.ua