Театральний режисер зі Львова Роман Віктюк помер у Росії: хочуть поховати у рідному місті

У вівторок, 17 листопада, не стало відомого театрального режисера Романа Віктюка, що походив зі Львова. Він помер на 85-му році життя у Росії, в московській лікарні імені братів Бахрушиних.

Про це повідомила російська служба BBC з посиланням на дирекцію Театру Романа Віктюка в Москві. Відомо, що 27 жовтня вихідця зі Львова госпіталізували з коронавірусом. Пацієнт перебував у відділенні терапії, але згодом його стан погіршився і Віктюка перевели у реанімацію, де він і помер.

Роман Віктюк

Зазначимо, що Роман Григорович Віктюк народився 1936 року у Львові. Навчався театрального мистецтва у Москві, після чого повернувся назад до Львова, де працював актором та режисером у Першому театрі (раніше - Театр юного глядача). За своє життя працював у театрах Одеси, Києва, Таллінна, Вільнюса, Риги та інших, поставив понад 250 вистав. Здобув звання народного артиста України (2006) та Росії (2009). Останніми роками жив і творив у Росії.

За попередньою інформацією театру Віктюка, режисера можуть похоронити у Львові. Зараз вирішують питання транспортування його на Батьківщину, особливо питання перетину кордону. Спершу з митцем попрощаються у столиці Росії, але хочуть виконати його прижиттєве бажання - бути похованим біля батька і матері.

Співчуття з приводу смерті Романа Віктюка, "самобутнього та екстраординарного уродженця Львова, справжнього Майстра театрального мистецтва", висловили у Міністерстві культури України.

Слова співчуття з приводу відходу Романа Віктюка написали і у львівському Першому театрі:

Читайте також: Відновлена перлина чи жлобство: як відреставрували купол Празького банку у Львові, - ФОТО, ВІДЕО