Львів - це туристична столиця України, що славиться своїми унікальними та неординарними кав’ярнями. До карантину ресторанний бізнес тут процвітав, однак пандемія внесла свої корективи. Журналістка 032.ua підготувала добірку ресторацій, які не “пережили” карантин.
Галицька кнайпа “Під Золотою Розою” була досить популярною серед львів’ян. Востаннє свої двері для відвідувачів заклад відчинив ще на початку листопада. Однак представники “Холдингу емоцій “!Fest” розповідають, що закрили відомий заклад остаточно.
Яка особливість закладу?
Родзинками цієї кнайпи були меню та розрахунок за страви. Заклад був розташований поблизу синагоги, а його інтер’єр нагадував традиційний єврейський дім. Відповідно і меню було наповнене єврейською кухнею. Цін за страви у кнайпі не було, кожен відвідувач міг поторгуватися та значно зменшити суму чека.
Кав’ярня “Пошта на Друкарській”
Ще один заклад, що входив до “Холдингу емоцій! Fest”. Про його закриття стало відомо 16 листопада. Про це заявили у пресслужбі “Пошти на Друкарській”. Ймовірно кав’ярня економічно не витримала пандемію.
Яка особливість закладу?
Близько 4000 колекційних листівок прикрашали стіни цієї кав’ярні. Інтер’єр дійсно нагадував старе поштове відділення чи дім листоноші, що колекціонував поштівки. Відвідувачі мали змогу власноруч створити таку листівку і надіслати її будь-якому адресату. Кухня ресторану була відкрита для гостей, які могли спостерігати за приготуванням різних страв.
Фасад цього закладу приваблював туристів та місцевих мешканців: повсюди були розташовані химерні істоти, а на даху будинку стояв “Запорожець”. Аби побачити дахи автентичних львівських будинків, усі охочі йшли у “Дім Легенд”. Однак на початку квітня 2020 року цей заклад припинив своє існування.
Про закриття цієї кнайпи у холдингу повідомили ще у 2019 році, але відвідувачі мали змогу скуштувати запашну каву на першому поверсі та зробити фото на даху закладу.
На початку червня 2020 року з гастрономічної карти Львова зник ще один ресторан - Vapiano. За словами співвласника мережі Андрія Здесенка, у Львові до пандемії заклад мережі не виходив на бажаний потік клієнтів, а під час карантину відвідувачів значно поменшало. Тому керівництво вирішило зупинити роботу ресторану.
Яка особливість закладу?
Однією з особливостей цього закладу був його інтер’єр. Зали були наближеними до природи, з великою кількості зелені. А меню - переповнене цікавими італійськими стравами.
Цей клуб-ресторан полюбляли шанувальники музичного мистецтва. Тут подавали коктейлі, страви європейської та італійської кухні, а атмосферу створювали джазові музиканти.
Яка особливість закладу?
Заклад ресторатора Вардкеса Арзуманяна у Львові позиціонували, як перший у місті спікізі-бар (заклад “для своїх”). Вивіски у музичного клубу зовсім не було, тому туди могли завітати лише ті, хто знали про нього. Такого формату ресторани були популярними у Сполучених Штатах за часів “сухого закону”, коли алкоголь продавали лише знайомим та постійним відвідувачам.
Читайте також: Скраб від целюліту в домашніх умовах, - РЕЦЕПТИ