У Львові відкрили заклад із боба-чаєм: що це таке і де він розташований, - ФОТО

Нещодавно у Львові на вулиці Братів Рогатинців, 43 запрацював новий заклад, де продають популярні азіатські напої - боба-чай. Чайний бар boba & black заснувала пара іноземців - Вівіана Шаллер і Дрю Родрігес, які два роки тому відкрили у Львові аутстаф-компанію та коворкінг. Журналістка 032.ua скуштувала боба-чай та розпитала співзасновницю про особливості роботи нового закладу.

Боба-чай (бульбашковий чай) - це напій на основі чаю, який винайшли у 1980-х роках у Тайвані. Завдяки особливому смаку та різноманіттю наповнення, він швидко став популярним за межами Азії, зокрема у Європі та США. Для України це все ще екзотика, у Львові заклад із боба-чаєм - єдиний.

Як розповідає Вівіана Шаллер, для своєї ІТ-компанії вона часто знаходила українських фрілансерів і врешті, виникла ідея відкрити фірму у Львові. Після 2 років ведення бізнесу в нашому місті, задумали створити щось незвичне і одразу спав на гадку боба-шоп.

Азіати зазвичай самі міксують бульбашкові напої, але оскільки для українського споживача це - новинка, власники закладу зупинилися на шести фіксованих рецептах, які створили власноруч. Довгий час засновники міксували різні інгредієнти, щоб знайти саме ті рецепти. І вже у вересні 2020 року відчинили двері boba & black.

Відвідувачам пропонують два види цих напоїв - класичні, які можна замовляти теплими, і фруктові, які подаються з льодом. До класичних додають молоко та перли тапіоки (крохмал рослини маніока), до фруктових - сиропи або м’якоть полуниці, манго, кокоса. Ціни коливаються від 65 до 85 грн за один напій. У майбутньому меню будуть розширювати - пропонуватимуть каву та напої на основі кави, а також закуски азійської кухні.

Заклад дуже компактний - є два столики всередині і два назовні, на зиму обіцяють встановити вуличні обігрівачі, щоб можна було посидіти у теплі. А якщо львів’янам сподобається, відкриють ще один більший заклад-коворкінг у Львові, щоб відвідувачі могли попрацювати за столиком чи пограти у настільні ігри, попиваючи боба-чай.

Відкрити ресторацію в період пандемії коронавірусу - доволі ризикований крок, адже невідомо ні коли закінчиться карантин, ні про обмеження на вихідних. У цей час і туристів у Львові поменшало. Але власники вирішили зробити це зараз, із надією на майбутнє: кажуть, якщо зможуть пережити цей період, то однозначно зможуть продовжити справу і потім, головне - робити усе від них залежне.

Цільова аудиторія чайного бару - дуже широка. Насамперед, це - люди, які куштували боба-чай за кордоном і не проти пити його вдома, а також туристи з інших міст чи країн, і молодь, яка полюбляє робити гарні селфі для інстаграму (кольорові стаканчики із бульбашковим чаєм добре для цього підходять). Надалі не виключають поєднання ресторанного бізнесу з ІТ-сферою. Для цього будуть осучаснювати заклад і залучатимуть інноваційні технології.

*Примітка: цей матеріал не є рекламним та публікується виключно з інформаційною метою

Читайте також: “Україна - це люди, які зберігають культуру і традиції”: львів’янка розповіла про життя та навчання у США