Одним із популярних напоїв у прохолодну пору року є глінтвейн, який досить добре зігріває. Його готують переважно на основі червоного вина. Глінтвейн рекомендують пити невеликими ковтками, щоб насолодитися смаком. Кореспондентка 032.ua пропонує добірку простих рецептів, як можна самостійно приготувати цей напій.
Класичний глінтвейн
Інгредієнти:
- 75 мл червоного напівсолодкого вина;
- мускатний горіх (за смаком);
- 6 - 7 бутонів гвоздики;
- 70 мл води;
- 1 ст. л цукру.
Спосіб приготування. Спочатку потрібно закип'ятити воду. У гарячу воду додати мускатний горіх і гвоздику. Далі варто це довести до кипіння. Близько 15 хвилин дати настоятися, після цього процідити. У відварі потрібно розчинити цукор та обережно додати у підігріте до 70°С червоне вино.
Апельсиновий глінтвейн з корицею
Інгредієнти:
- 750 мл напівсолодкого червоного вина;
- 400 апельсинового соку;
- 2 палички кориці;
- 125 г. коричневого цукру;
- 1 шт. апельсину без цедри.
Спосіб приготування. Для початку потрібно додати у каструлю всі інгредієнти (вино, апельсиновий сік, палички кориці, коричневий цукор, апельсин без цедри) та варити на середньому вогні, помішуючи. Це потрібно робити, поки цукор не розчиниться. Далі залишіть суміш на вогні на 10 хвилин. При цьому, вино не має кипіти. Апельсин і корицю можна залишити та прикрасити вашу склянку.
Яблучний глінтвейн
Інгредієнти:
- 500 мл червоного сухого вина;
- 1 шт. яблука;
- 2 см свіжого імбиру;
- 1/2 шт лимону;
- 2 шт анісу;
- 1/2 ч.л меленої кориці;
- 1 ст. л рідкого меду.
Спосіб приготування. Спосатку потрібно нарізати яблука скибками, очистити імбир та натерти на дрібній тертці. Скласти це все у каструлю, додати спеції, сік та цедру лимону. Далі варто залити фрукти вином і додаємо мед. Поставити каструлю на невеликий вогонь і підігріти, однак не доводити до кипіння. Останнім етапом є накрити глінтвейн кришкою і дали настоятися 5 хвилин. При подачі можна додати ще фрукти.
Міцний глінтвейн з медом
Інгредієнти:
- 150 мл червоного напівсолодкого вина;
- 30 мл чорного рому;
- 1 ст. л меду;
- 1 шт. апельсину.
Спосіб приготування. Потрібно змішати мед, ром і вино. Далі прогріти, не доводячи до кипіння. Додати скибку апельсину та корицю. Готовий глінтвейн розлити по келихах і подавати. Можна оформити корицею і фруктами.
Яєчний глінтвейн
Інгредієнти:
- 1 л напівсолодкого вина;
- 250 мл води;
- 2 шт. яєчних жовтків;
- 5 шт. гвоздики;
- 4 ст. л цукру.
Спосіб приготування. У невеликій каструлі варто змішати вино з водою та гвоздикою. Нагріти майже до кипіння. У цей час жовтки розтерти до білого кольору із цукром і поставити на повільний вогонь. Постійно помішувати та поступово вливати винну суміш у жовтки. Добре перемішати глінтвейн та подавати у стаканах або кружках.
Глінтвейн з кавою
Інгредієнти:
- 750 мл червоного сухого вина;
- 1,5 склянки еспресо;
- 3/4 склянки коньяку;
- 150 г цукру.
Спосіб приготування. Щоб приготувати такий глінтвейн, у каструлі спочатку потрібно змішати вино, каву та коньяк. Наступним кроком буде додати цукор і поставити напій на помірний вогонь. Варто помішувати, поки цукор повністю не розчиниться. Далі довести суміш до кипіння та відразу знімаємо із вогню.
Безалкогольний глінтвейн
Інгредієнти:
- 200 мл виноградного соку;
- 50 мл меду;
- 2 шт. палички кориці;
- 3 шт. гвоздики.
Спосіб приготування. Потрібно взяти келих для глінтвейну та викласти спочатку мед, палички кориці, пару бутонів гвоздики та скибочки цитрусових. Далі це потрібно залити гарячим виноградним соком. Споживати можна після того, як напій настоїться 5 хвилин.
Читайте також: Солодощі без цукру: 5 корисних рецептів
Матеріал підготовлений на основі рецептів на сайті smachno.ua
Фото на головній умовне: pinterest.co.kr