Новий розподіл на карантинні зони: у якій перебуватиме Львів та область із 9 листопада

6 листопада на засіданні Державної комісії із питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердили оновлені рівні епідемічної небезпеки в Україні. Пропонуємо дізнатися, яке зонування діятиме у Львові та області із понеділка, 9 листопада. 

За даними на Telegram-каналі міністра Кабміну Олега Немчінова, "червоний" рівень епідемічної небезпеки запровадили у Миколаївському, Перемишлянському, Пустомитівському та Сокальському районах Львівської області.

"Помаранчевий" рівень епіднебезпеки діятиме у Львові та у всіх решта районах області, які не були зазначені вище. 

Зазначимо, "жовтий" та "зелений" рівні не встановили у жодному з регіонів України.

Нове епідемічне зонування із 9 листопада

Пропонуємо ознайомитися із обмеження, що діятимуть у Львівській області. Зокрема, у "червоній" зоні будуть обмеження щодо роботи громадського транспорту, відвідування шкіл, дитсадків, вишів робота ТРЦ, кафе, ресторанів, спортзалів, кінотеатрів, хостелів, закладів культури; перетин межі можливий тільки лише власним транспортом. Заборонено також посадка на міжобласний транспорт, висадка дозволена. 

У "помаранчевій" заборонена робота закладів розміщення (окрім готелів), діяльність розважальних закладів у нічний час, має бути не більше 50% заповненість місць громадського харчування. У спортзалі, музеях, бібліотеках може перебувати одна людина із розрахунком на 10 кв. метрів. У громадському транспорті можна перевозити не більше половини кількості сидячих місць. 

Карантинні обмеження

Зазначимо, 5 листопада головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що МОЗ пропонує уряду ввести додаткові карантинні обмеження. Їх розробили через значне поширення коронавірусної хвороби. Кореспондентка 032.ua повідомляла, які заходи можуть впровадити. 

Читайте також: Чому зросла кількість важких хворих на COVID-19 та яка зараз ситуація із захворюваністю у Львові та області

Фото на головній: Андрій Мартинюк